Știri generale Universitate

IAȘI | Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va avea bibliotecă nouă

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a semnat contractul de execuție a lucrărilor de consolidare și refuncționalizare a corpului O, pentru înființarea unei noi biblioteci. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, apel „Creșterea relevanței învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive”, se arată într-un comunicat de presă. Contractul are o valoare de 9.219.996 lei cu TVA, iar durata de execuție este de 24 de luni.

Scopul proiectului constă în creșterea atractivității ofertei educaționale a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive, prin îmbunătățirea infrastructurii educaționale ca rezultat al consolidării și refuncționalizării clădirii corpului O, până la 31 decembrie 2023, pentru a crea o bibliotecă și o arhivă care să valorifice fondul de carte al instituției.

Proiectul își propune valorificarea potențialului unei clădiri cu o suprafață construită de 708 mp, aflată în gestiune proprie, și care se prezintă într-o stare de degradare avansată, prin lucrări de consolidare, reabilitare, modernizare și prin dotarea spațiilor. Noua bibliotecă va aduna fondul de carte al filialelor facultăților, într-un singur spațiu, pentru a deservi cititorilor săi.

Corpul O, situat pe bulevardul Carol I nr. 24, a fost construit ȋn anul 1924, având destinaţia de Cămin de Fete pentru studentele Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. În decursul timpului, clădirea a fost extinsă şi modificată pentru a satisface exigenţele funcţionale, fiind dezafectată de aproximativ 10 ani.

Sursa foto: UAIC Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.