Știri generale Universitate

BACĂU | Sesiunea Științifică Națională a Studenților, ediția a XIV-a, la Universitatea ,,Vasile Alecsandri”

Ediția a XVI-a a Sesiunii Științifice Naționale a Studenților, cu genericul „Cercetări interdisciplinare în formarea viitorilor specialişti în domeniul Ştiinţa Sportului şi Educaţiei Fizice” s-a desfășurat în sistem online în data de 27 mai 2021. Evenimentul reprezintă o manifestare de tradiție și este înscris în calendarul activităților științifice organizate de Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății.

Organizată sub auspiciile Ministerului Educației, Universității „Vasile Alecsandri” (UVA) din Bacău și în parteneriat cu Liga Studenților, competiția științifică a polarizat atenția a peste 80 de autori înscriși din rândul studenților de la toate programele și formele de studii.

Tematica abordată în cele peste 70 de lucrări înregistrate reprezintă preocupări ale studenților în domeniul cercetării care se înscriu în secțiunile organizate și anume:
– Educația fizică în sistem preuniversitar, universitar și timp liber;
– Sport si performanță motrică;
– Kinetoterapia și terapia ocupațională.

Toți studenții au primit certificate de participare, iar lucrările evidențiate prin originalitate și design științific au fost premiate cu diplome de merit științific.

Premisele organizării acestui eveniment la standarde calitative au vizat creșterea potențialului cercetării științifice al viitorilor formatori sub îndrumarea nemijlocită a coordonatorilor științifici și completarea profilului absolventului de învățământ superior de profil.

Sursa foto: Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.