Social Știri generale

BREAKING | Agenția Europeană pentru Medicamente a aprobat vaccinul Pfizer pentru copiii de 12 – 15 ani. De săptămâna viitoare se vor putea face programări

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat, vineri, administrarea vaccinului Pfizer-BioNTech la copiii de 12 – 15 ani. Serul va fi administrat și în cazul aceste categorii de vârstă tot în două doze, a 21 de zile distanță. Anunțul a fost făcut de șeful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, care a explicat că părinții își vor putea programa copiii de peste 12 ani, în platforma națională, de săptămâna viitoare.

,,Agenția Europeană pentru Medicamente a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați. Odată cu această autorizare facem încă un pas spre normalitate. Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă. Este important de menționat că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal. În acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinților.”, a transmis medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV).

,,Sperăm să existe o cât mai mare colaborare cu părinţii şi cu medicii de familie aşa încât copii care nu neapărat suferă şi nu dezvoltă forme foarte severe, dar sunt un vector important de transmitere, să se vaccineze în număr cât mai mare.”, declara joi ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Vaccinul Pfizer-BioNTech a fost deja autorizat în SUA și Canada pentru administrarea de la vârsta de 12 ani.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *