Bacalaureat Știri generale

BACALAUREAT | Elevii se pot înscrie până vineri pentru examenul final. Probele de competențe, echivalate

Au început înscrierile pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Elevii claselor a XII-a și a XIII-a își vor putea depune dosarele până vineri 4 iunie. Probele vor fi susținute în perioada 28 iunie – 1 iulie, iar rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate pe 9 iulie.

Vineri 4 iunie se încheie procesul de înscriere la prima sesiune a examenului de Bacalaureat și este totodată ultima zi de școală pentru elevii de clasele a XII-a și a XIII-a. Pentru anul școlar în curs, probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale vor fi echivalate.

,,În conformitate cu dispozițiile articolului 361 alineatul 3) litera c) din Legea n.r 1/ 2011, cu modificările și completările ulterioare, pentru anul școlar 2020 – 2021, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale, probele de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională studiată pe parcursul învățământului liceal și probele de evaluare a competențelor digitale se echivalează / se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educației, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.”, se arată în proiectul de Ordonanță de Urgență publicat recent de Ministerul Educației.

Potrivit calendarului aprobat, examenul de Bacalaureat începe pe 28 iunie, iar perioada se încheie pe 9 iulie, când vor fi afișate rezultatele în urma contestațiilor.

Calendarul primei sesiuni a Bacalaureatului, aprobat de Ministerul Educației:

31 mai – 4 iunie 2021 – înscrierea candidaților la prima sesiune de examen;
4 iunie 2021 – final de an școlar pentru clasele a XII-a și a XIII-a;
14 – 25 iunie 2021 – echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale;
28 iunie 2021 – Limba și literatura română – probă scrisă;
29 iunie 2021 – Proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) – probă scrisă;
30 iunie 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării – probă scrisă;
1 iulie 2021 – Limba și literatura maternă – probă scrisă;
5 iulie 2021 – afișarea rezultatelor la probele scrise (ora 12:00) și depunerea contestațiilor (12:00 – 18:00);
6 – 9 iulie 2021 – rezolvarea contestațiilor;
9 iulie 2021 – afișarea rezultatelor finale.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va desfășura în ultima parte a lunii august, iar afișarea rezultatelor finale se va face pe 3 septembrie.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *