Social Știri generale

Vaccinarea adolescenților de 12 – 15 ani, posibilă în România din 1 iunie

Vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer-BioNTech poate fi administrat adolescenților din grupa de vârstă 12 – 15 ani din țara noastră începând din 1 iunie. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Florin Cîțu. Șeful guvernul a transmis un îndemn părinților, care îi pot programa pe adolescenți pentru imunizare, pe platforma dedicată.

,,De mâine putem să vaccinăm și adolescenții. Îi sfătuiesc pe părinți să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor, dar trebuie să înțelegem că e nevoie de cât mai multe persoane vaccinate pentru a trece de pandemie. În această pandemie, copiii au suferit foarte mult, au fost izolaţi (…) şi a fost foarte greu să le explicăm de fiecare dată de ce. De aici a venit ideea acestui program.”, a transmis prim-ministrul Florin Cîțu, de la Palatul Victoria, în timpul inaugurării Programului Naţional de Suport ,,Din grijă pentru copii”.

,,Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi. Odată cu această autorizare facem încă un pas spre normalitate!„, a afirmat recent medicul Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Agenția Europeană pentru Medicamente a aprobat, săptămâna trecută, vaccinul Pfizer-BioNTech pentru a fi administrat adolescenților din categoria de vârstă 12 – 15 ani.

Sursa foto: captură Guvernul României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.