Știri generale Universitate

SUCEAVA | Admitere 2021 la Universitatea „Ștefan cel Mare”

Prima zi de vară aduce vești bune pentru tineri! La concursul de admitere din acest an, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) va oferi candidaților din regiunea de nord-est care doresc să își înceapă sau să își continue studiile universitare un număr mai mare de locuri bugetate, repartizate la cele peste 120 de programe de studiu la nivel de licenţă, masterat, doctorat, post-doctorat și formare continuă.

La fel ca și anul trecut, indiferent de facultatea sau programul de studiu pentru care vor opta viitorii candidați, toți bobocii vor primi un sprijin material sub forma unui laptop, însoţit de o cartelă SIM cu abonament de date cu o durată de valabilitate de cel puțin 9 luni și cu minimum 50 GB lunar. În plus, primii 3 studenți înmatriculați cu taxă, la anumite programe de studiu, vor primi pentru primul an burse de studii speciale, iar peste 30% dintre viitorii studenți vor primi burse lunare cu valori cuprinse între 600 și 1.100 de lei pe lună, timp de 12 luni.

USV le mai oferă studenților posibilitatea cazării în cele 6 cămine, cu un număr total de 1.050 de locuri, accesul la o infrastructură de studiu care cuprinde 140 laboratoare echipate la standarde europene, cu o capacitate totală de 2.100 de locuri, oportunitatea de a folosi atât în plan didactic, cât și al dezvoltării personale, complexul de nataţie şi kinetoterapie, terenul de sport acoperit, sala de sport, Observatorul astronomic, biblioteca universitară, Auditorium-ul Joseph Schmidt și altele. Această infrastructură diversă și modernă le permite studenților să efectueze, în condiții de siguranță, activități recreative, culturale și sportive.

Viitorii studenți au și posibilitatea de a desfăşura practica de specialitate și alte activități academice la Cabana Şipoţel, la baza didacticǎ Gălăneşti şi la Centrul Teritorial de Învăţământ din Vatra Dornei, care oferă spaţii de cazare și instruire confortabile, utilate cu mijloacele tehnice necesare derulării cu succes a proiectelor cu caracter aplicativ şi recreativ. Prin intermediul celor peste 150 de parteneriate internaționale ale USV, începând cu anul al II-lea, studenții pot efectua stagii de studiu și cercetare în instituții de învățământ superior din peste 50 de țări.

Informaţii detaliate despre procesul de Admitere 2021, cu repartizarea locurilor bugetate și a celor cu taxă pe programe de studiu din ciclul de licență, masterat și doctorat, pot fi obţinute consultând pagina de admitere a Universității „Ştefan cel Mare”. Acolo vor fi găsite și detalii referitoare la specificul fiecărei facultăți și explicații privitoare la probele de concurs.

Sursa foto: Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.