Documente Învățământ Știri generale

DOCUMENT | Ministerul Educației a publicat fișa prin care elevii își vor evalua profesorii

Ministerul Educației a publicat, pe pagina de Facebook a instituției, fișa pe care elevii o vor folosi pentru a da un feedback semestrial privind activitatea profesorilor. Ei au la dispoziție 16 puncte de evaluare, unde vor putea oferi note de la 1 la 5.

Ministerul Educației a finalizat și metodologia prin care se vor colecta evaluările elevilor, iar ordinul de ministru urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Din cele 16 puncte, 15 conțin afirmații pozitive, la care elevii pot da note de la 1 la 5, în condițiile în care răspunsul 1 este pentru ,,în foarte mică măsură”, iar 5, ,,în foarte mare măsură”. La ultimul punct, elevii trebuie să răspundă dacă sunt nevoiți să depună efort mare acasă, pentru a obține rezultate mai bune.

După cele 16 puncte cu răspuns fix, elevii pot veni cu îmbunătățiri pentru disciplina pentru care completează fișa de evaluare a profesorului, într-un text propriu scurt. Mai mult, ei îi pot transmite un mesaj profesorului, prin intermediul formularului.

,,Încrederea este o valoare esențială, care definește respectul reciproc și interdependența între toți actorii implicați în educație, în special între elev și profesor. Între părți trebuie să existe relații constructive îndreptate spre atingerea misiunii școlii, aceea de a-i pregăti pe copii și tineri pentru o viață independentă, de modelare a lor în adulți responsabili.
Ministerul Educatiei a definitivat Metodologia prin care profesorilor li se dă posibilitatea de a consulta, în mod sistematic și constructiv, elevii, cu privire la modul în care aceștia percep beneficiile educației. Elevilor li se dă șansa să reflecteze în mod regulat asupra modului în care școală îi ajuta să se dezvolte, să crească. Este foarte important ca elevii să fie parte a tuturor aspectelor învățării, iar oferirea de feedback constructiv este o abilitate care sprijină adultul independent în organizarea relațiilor de familie, de muncă sau sociale.„, a trasmis Ministerul Educației, în postarea pe rețeaua de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.