Învățământ Știri generale

Reducerea abandonului școlar, educația timpurie și creșterea numărului de elevi în liceele agricole, printre prioritățile de investiții în educație, din PNRR

Guvernul are în plan să crească numărul elevilor din liceele agricole cu 10%, cu ajutorul fondurilor alocate educației în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Educația timpurie, reducerea abandonului școlar, dotarea de laboratoare școlare și achiziția de microbuze se numără printre prioritățile de investiții din acest capitol.

,,Punem accent, pe de o parte, pe reducerea abandonului școlar, pe educație timpurie și la finalul acestor investiții vom crește cu 10% numărul elevilor înscriși în liceele agricole.„, a anunțat vicepremierul Hunor Kelemen.

Din cele 3,6 miliarde de euro destinate proiectului ,,România educată”, guvernanții vor să construiască 50 de școli noi, să cumpere 1.800 de microbuze verzi, să amenajeze 75.000 de săli de clasă, să realizeze 20.000 de locuri de recreere și lectură și alte 20.000 de locuri de cazare în campusuri. Totodată, au în plan să doteze laboratoarele din 6.000 de școli, să construiască 140 de creșe și 10 centre pentru învățământ dual.

România primește peste 29 de miliarde de euro prin PNRR. Recent, prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că vor fi construiți 450 de kilometri de autostradă cu aceste fonduri, sute de școli, și vor fi renovate zeci de spitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.