Știri generale Universitate

USAMV București | Cercetători de marcă, invitați la a X-a ediție a conferinței științifice internaționale ,,Agriculture for Life, Life for Agriculture”

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti organizează cea de-a zecea ediţie a conferinţei ştiinţifice internaţionale ,,Agriculture for Life, Life for Agriculture”. Evenimentul, care reprezintă o tradiţie în domeniul învăţământului zootehnic şi agronom, se va desfăşura în sistem online.

Conferința a fost deschisă de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consilierul prezidențial Ligia Deca, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, și rectorul USAMV București, Răzvan Teodorescu, alături de prorectorul Gina Fîntîneru.

,,Stimularea transferului celor mai noi rezultate ale cercetării la nivelul mediului economic românesc este o dimensiune extrem de importantă a misiunii USAMV, consolidată cu fiecare ediţie a conferinţei. USAMV Bucureşti a devenit un model de bune practici prin modul în care reuşeşte să atragă anual un număr ridicat de participanţi la evenimente care promovează şi contribuie la valorificarea rezultatelor cercetării româneşti. Astfel, la fiecare din ultimele ediţii s-au înregistrat constant aproape 1.000 de prim autori din peste 40 de ţări, fiind unul din cele mai vizibile evenimente de promovare a rezultatelor cercetării româneşti în domeniu, cu un record de participare la ediţia online din 2020, peste 60.000 de vizualizări şi peste 30.000 de vizitatori unici„, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

,,Îmi amintesc şi eu cu plăcere de anii de cercetare. Este momentul în care practic se realizează acea sinergie prin transferul de informaţii, prin schimburi de idei. Este genul de eveniment care creează inspiraţie„, a transmis și ministrul Cercetării, Ciprian Teleman.

Oficialii au fost urmați de prezentările unor invitați din străinătate, specialiști și cercetători:
– Prof. Dr. Kourosh Vahdati, de la Universitatea din Teheran: The economic and nutritional values of the tree nut crops in human life;
– Dr. Walter Guerra, de la Centrul de Cercetare Laimburg din Tirolul de Sud, Italia: Modern apple growing in 2030: expected innovations and challenges;
– Assoc. Prof. Cristina Silva, de la Universitatea Catolică din Porto: Innovative approaches to food production and distribution for the sustainability of food systems;
– Prof. Dr. Qichang Yang, director executiv al Institutului Chinez pentru Agricultură Urbană: Development strategy and trend of plant factory in the future.

Cea de-a zecea ediție a conferinței internaționale ,,Agriculture for Life, Life for Agriculture” este organizată în perioada 3 – 5 iunie, de Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, în format online. Evenimentul are loc sub egida anului internaţional al fructelor şi legumelor, potrivit Adunării Generale a ONU, provocări şi inovaţii.

Participanţii din 42 de ţări vor prezenta peste 900 de lucrări ştiinţifice, cele mai noi rezultate ştiinţifice, descoperiri şi inovaţii în cadrul celor şapte secţiuni ale conferinţei: Agricultură, Horticultură, Zootehnie, Medicină veterinară, Îmbunătăţiri funciare şi ingineria mediului, Biotehnologii, Management şi dezvoltare rurală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.