Eveniment Știri generale

BREAKING | Ministrul Educației l-a demis pe șeful ISMB, după o declarație nepotrivită. Cîmpeanu: Măsurile, corelate în raport cu gravitatea afirmației

Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), Ionel Pușcaș, a fost demis. Decizia vine după ce inspectorul general a numit ,,o joacă obișnuită” gestul unui elev din Capitală de a se arunca de la etajul 1 al școlii, fiindcă ar fi fost agresat de colegi. ,,Măsurile au fost corelate în raport cu gravitatea declarației.”, a transmis Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

,,Este un incident dramatic, este un lucru care se adaugă pierderilor educaționale. Sunt pierderi în plan emoțional, chiar și psihic. Este nevoie mai mult decât oricând de empatie, de înțelegere și de responsabilitate și, din păcate, inspectorul școlar general de București, prin acea declarație <<a fost simplă joacă>>… nu, atunci când se aruncă un elev de la fereastra etajului 1 nu este o joacă obișnuită. E nevoie de responsabilitate. (…) Un astfel de gest nu poate fi catalogat drept o joacă obișnuită. Lucrurile trebuie tratate cu responsabilitate și cu empatie. Îmi pare rău că un coleg a făcut această declarație. Măsurile au fost corelate în raport cu gravitatea declarației, în opinia mea.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, vineri, la postul Digi 24.

În urmă cu două zile, un elev de clasa a VI-a de la Școala gimnazială ,,George Bacovia” din sectorul 4 al Capitalei s-a aruncat pe geam de la etajul 1. ,,O joacă obişnuită… Ce să vă zic? A avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev, a evocat că a băut o… Cola. Pur şi simplu a fugit şi a sărit pe geam.”, a declarat inspectorul general, Ionel Pușcaș, la scurt timp după incident.

Elevul se află internat la spitalul Marie Curie, iar starea sa este bună. Potrivit unor informații prezentate în presă, copilul s-ar fi aruncat pe geam pentru că ar fi fost agresat de alți colegi de clasă. Directoarea școlii spune că nu a fost vorba de bulllying, pentru că acest lucru presupune o agresiune verbală cu repetiție.

Incidentul s-a petrecut în timpul pauzei, în timp ce profesorul de serviciu era pe holul școlii. Colegii săi au mers în continuare la ore, dar vor avea nevoie de consiliere. În școală a fost demarată cercetarea disciplinară.

Sursa foto: captură Digi 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.