Învățământ Știri generale

Ministrul Educației, despre fostul șef al ISMB: N-a înțeles nici acum ce a greșit

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus la postul Realitatea Plus că fostul șef al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), Ionel Pușcaș, nu a înțeles de ce a fost înlăturat din funcție. Acesta a fost demis după ce a catalogat drept ,,o joacă obișnuită” incidentul în care un elev a sărit de la etajul 1 al școlii, fiindcă ar fi fost agresat de colegi.

,,Problema este că nu știe și nici nu știe că nu știe. Încă nu a reușit să înțeleagă ce a greșit. Asta este grav cu adevărat . (…) Dacă inspectorul școalar general din București nu a înțeles, vă dați seama că mai sunt colegi profesori care au dificultăți de înțelegere cu privire la bullying. (…) În acest context, este o declarație iresponsabilă, într-un moment în care avem nevoie de empatie, în condițiile în care fenomenul de bullying este tot mai prezent, avem doar puțin peste 2.000 de consilieri la 3 milioane de elevi. (…) MEN va demara un program prin care această consiliere va avea loc în școală, cei care o fac trebuie să le cunoască problemele concret, relatiile între elevi, relațiile cu dascălii, este nevoie de un consilier în fiecare școală cu cel mult 500 de elevi, la peste 700 câte doi, iar peste o mie trei consilieri.”, a declarat ministrul Educației, într-o intervenție la postul Realitatea Plus.

Un mesaj al fostului șef al ISMB, postat pe o rețea de socializare, pare să confirme ideea că nu a înțeles gravitatea incidentului petrecut zilele trecute în școală și faptul că declarația sa a fost nepotrivită.

,,Fiecare șut în fund este un pas înainte ! La următorul pas am să râd eu.„, a scris Ionel Pușcaș, pe pagina sa de Facebook.

Ionel Pușcaș a fost demis din funcția de inspector școlar general al ISMB, după ce a afirmat că gestul unui elev de clasa a VI-a din sectorul 4 al Capitalei de sări de la geam, de la etajul 1, a fost doar ,,o joacă obișnuită”. Potrivit primelor informații, incidentul s-ar fi petrecut ca urmare a șicanelor repetate la care era supus copilul, din partea colegilor de clasă.

Sursa foto: captură Realitatea Plus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.