Știri generale Universitate

BACĂU | Admitere 2021 – Oferta educațională a Universității „George Bacovia”

Universitatea „George Bacovia” din Bacău și-a diversificat oferta educațională față de anii precendenți. Admiterea în anul universitar 2021 – 2022 se face pe bază de dosar, în ordinea mediei de la Bacalaureat. Fiecare candidat poate alege până la patru opțiuni de înscriere la specializări diferite, achitând o singură taxă de admitere.

Startul admiterii se va da începând cu 1 iulie 2021. Există două modalități de înscriere:
– la sediul Universității „George Bacovia” din Bacău, strada Pictor Aman, nr. 96, de luni până vineri în intervalul orar 9:00 – 17:00, și sâmbăta de la ora 9:00 la ora 13:00;
– online pe portalul admitere.ugb.ro.

Oferta educaţională a Universităţii „George Bacovia” din Bacău pentru anul universitar 2021 – 2022

Studii universitare de licenţă:
– Administraţie publică (3 ani) – 75 de locuri;
– Drept (4 ani) – 90 de locuri;
– Economia comerţului, turismului şi serviciilor (3 ani) – 75 de locuri;
– Management (3 ani) – 75 de locuri.

Studii universitare de master:
– Managementul afacerilor  (2 ani) – 100 de locuri;
– Managementul instituţiilor din administraţia publică (2 ani),
– Carieră judiciară (1 an) – 70 de locuri;
– Ştiinţe penale şi criminalistică (1 an);
– Drept antreprenorial (2 ani).
La toate aceste programe de studii, numărul final de locuri va fi stabilit în funcție de înscrieri.

Studii postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională continuă
– Managementul achiziţiilor (1 semestru – 4 luni) – 25 de locuri;
– Managementul instituţiilor de educaţie (1 an) – 60 de locuri.

„Prima noastră prioritate o reprezintă studenții. Personal, am învățat multe din discuțiile cu studenții și reprezentanții acestora. Am constatat că, dacă reușim să creăm un dialog permanent cu ei, apar idei bune și implicare în activități educaționale și comunitare. Cred că un profesor trebuie să reprezinte un model prin ținută, caracter, capacitatea de a comunica și de a iniția dialoguri, abilitatea de a transmite informații și de a trezi interesul. O a doua prioritate este deschiderea către mediul de afaceri și către comunitate. Dezvoltăm proiecte care contribuie la dezvoltarea locală și la rezolvarea optima a problemelor cu care ne confruntăm. Recomand cu căldură tuturor celor care-și doresc o carieră de succes să se alăture comunității noastre universitare.”, a declarat conf. univ. dr. Andrei Octavian Paraschivescu, rectorul Universităţii „George Bacovia” din Bacău, citat de bacau.net.

„Oferim studenţilor exact ceea ce aşteaptă de la noi: metode atractive de predare, pliate pe nevoile actuale ale pieţei forţei de muncă şi ţinând cont de schimbările intervenite în societate, un mediu în care-şi pot pune în practică creativitatea, un loc în care opiniile şi ideile lor contează, un climat de parteneriat atât la orele de curs şi seminar cât şi în cadrul activităţilor extrecurriculare. Organizăm împreună tot felul de evenimente şi ne aşezăm la aceeaşi masă când lucrăm la proiectele noastre comune. Oricine-şi doreşte să obţină competenţe în domeniile de studii pe care le oferim, este motivat, serios, ambiţios, implicat poate fi student şi apoi absolvent al Universităţii «George Bacovia» din Bacău. Vă aşteptăm să vă alăturaţi marii familii a comunităţii noastre academice.”, a transmis și lect. univ. dr. Violeta Urban, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative, citată de aceeași sursă.

Sursa foto: Universitatea „George Bacovia” din Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.