Știri generale Universitate

IAȘI | Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, parteneriat cu Universitatea Națională de Economie din Odesa

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a participat la o întâlnire online cu reprezentanți ai Universității Naționale de Economie din Odesa (UNEO). Cele două instituții au convenit încheierea unui parteneriat pe mai multe paliere, inclusiv pentru dezvoltarea de programe de studii comune.

UAIC a fost reprezentată la întâlnire de rectorul prof. univ. dr. Tudorel Toader, prof. univ. dr. Daniela Cojocaru – prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare, conf. univ. dr. Florin Brînză – prorector pentru programe de masterat, studii doctorale, managementul calităţii și Extensiunile UAIC, și conf. univ. dr. Constantin-Iulian Damian – prorector pentru programe de licenţă şi activităţi de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar.

Din partea UNEO au participat prof. dr. hab. Anatoliy Kovalyov – rector, Oleksandr Litvinov – prorector activitate științifică, E.S. Tiberiu-Leonida Șarpe, consulul României la Odesa, și Serhii Kaptalan – profesor asociat UNEO, director al Agenției de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea „Dunărea de Jos”, se arată într-un comunicat de presă al instituției ieșene de învățământ superior.

Pe parcursul discuțiilor s-a stabilit încheierea unui parteneriat între Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea Națională de Economie din Odesa, prin intermediul Consulatului General al României la Odesa, Ucraina, și al Agenției de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos”.

Parteneriatul își propune inițierea de proiecte în domenii de interes comun, colaborarea în cadrul unor programe comunitare și pregătirea de specialiști pentru accesarea de finanțare nerambursabilă. De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a discutat și despre posibilitatea dezvoltării de programe de studii comune cu diplomă dublă sau înființarea unei extensiuni a UAIC la Odesa.

În prezent, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are încheiate acorduri bilaterale cu nouă instituții de învățământ superior din Ucraina. În perioada 2010 – 2020, studenții, profesorii și cercetătorii UAIC au efectuat 250 de vizite academice, la universități sau alte organizații din Ucraina, sub formă de stagii de studiu, predare sau practică, vizite de cercetare sau participări la diverse evenimente științifice.

Sursa foto: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.