Știri generale Universitate

SUCEAVA | Întâlnire de lucru pe teme de științe ale ingineriei la Universitatea „Ștefan cel Mare”

Profesorul universitar dr. ing. Ralph Kennel de la Universitatea Tehnică din Munchen și profesorul universitar dr. ing. Mihai Cernat de la Universitatea „Transilvania” Brașov, ambii distinși cu titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, au făcut o vizită în campusul universității sucevene. Au dat curs, astfel, invitației prof. univ. dr. ing. Adrian Graur.

Programul întâlnirii a constat într-o serie de discuții cu cercetători și doctoranzi de la științe inginerești pe tema proiectelor de cercetare aflate în derulare la Suceava. S-a discutat, de asemenea, despre perspectivele și provocările deschise pe plan mondial de autovehiculul electric, dar și despre efectele pe care acesta le va avea în societate în următorii ani: preț, utilizare, impact asupra mediului și asupra comunității, noi profesii inginerești și noi provocări tehnologice.

Prof. univ. dr. Mihai Dimian, prorector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), a făcut o prezentare a dinamicii cercetării în universitate și a subliniat importanța noilor programe de studiu de licență din domeniul ingineriei autovehiculelor, incluse în oferta de admitere a USV.

La finalul programului, oaspeții au vizitat câteva laboratoare de cercetare din USV – MintViz, IoT, Acționări electrice, Roboți – și trei laboratoare didactice de la programul Autovehicule rutiere.

Sursa foto: Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.