Evaluare Națională Știri generale

EVALUAREA NAȚIONALĂ | Masca și distanțarea, singurele reguli de protecție în sălile de examen

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că Evaluarea Națională se va desfășura fără control epidemiologic pentru elevi. Mai mult, intrarea acestora în sălile de examen nu va fi condiționată de mărusarea temperaturii. Ministrul a mai precizat, la postul Digi 24, că nu vor exista panouri de plexiglas în clase, în timpul examenelor.

,,Regulile care rămân obligatorii sunt păstrarea distanței și purtarea măștii. Pandemia nu a trecut, examenul se va desfășura cu respectarea regulilor de protecție sanitară specifice spațiilor închise, cu prezența fizică, fără triaj, termometrizare sau alte lucruri, panouri de plexiglas care au fost impuse anul trecut.„, a declarat Sorin Cîmpeanu, la postul Digi 24.

Ministrul Educației a mai spus că nivelul de dificultate al subiectelor de examen va ține cont de condițiile în care s-au desfășurat cursurile în actualul an școlar.

,,Subiectele vor fi adaptate la specificul acestui an școlar total atipic. Vor fi la fel cum au fost testele de antenament, cunoscute deja, vor fi conform unei tematici care a fost anunțată în urmă cu trei luni. Gradul de dificultate nu va fi nici mai mare, nici mai mic, dar materia a fost adaptată. Spre deosebire de anul trecut, nu au fost scoase porțiuni compacte din materie, ci colectivele de profesori la disciplinele de examen au făcut efortul de a extrage acele noțiuni pe care le-au considerat mai puțin relevante

11 iunie este termenul limită pentru înscrierea elevilor de clasa a VIII-a pentru a susține Evaluarea Națională.

Vezi AICI calendarul Evaluării Naționale 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.