Social Știri generale

Gala premiilor UNITER 2021, organizată luni 19 iulie, la Teatrul Național ,,I. L. Caragiale” din București

Cea de-a XXIX-a ediţie a Galei Premiilor UNITER va avea loc luni 19 iulie. Evenimentul-simbol pentru teatrul românesc este organizat la Sala Mare a Teatrului Naţional ,,I. L. Caragiale” din Bucureşti.

,,Sărbătoarea Teatrului românesc revine, după 6 ani, în București. (…) Până atunci, juriul format din Monica Andronescu (critic de teatru), Puiu Antemir (scenograf), Eugen Jebeleanu (regizor), Dorina Lazăr (actriță) și Octavian Saiu (critic de teatru) va viziona în format digital (online, DVD) spectacolele nominalizate și va decide câștigătorii aflați în competiție pentru trofeul UNITER.„, se arată într-un comunicat de presă al Asociației UNITER.

Actorii Marcel Iureş şi Ileana Ploscaru şi regizorul Alexandru Darie (post-mortem), scenografa Geta Medinschi şi criticul Ion Parhon vor primi premii pentru întreaga activitate în cadrul celei de-a XXIX-a ediţii a Premiilor Galei UNITER. Potrivit organizatorilor, la ediţia din acest an a galei UNITER, Premiul de Excelenţă nu se va acorda.

În cadrul evenimentului, vor fi oferite şi două premii speciale:
– Scena Digitală – platformă de spectacole online a Teatrului Naţional ,,Radu Stanca” Sibiu;
– Teatrul Poesis – program al Teatrului Naţional ,,Marin Sorescu” Craiova şi al Teatrului ,,Nottara” din Bucureşti.

Pentru a XXIX-a ediție a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Oana Cristea Grigorescu, Claudiu Groza și Cristina Rusiecki.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.