Liceu Știri generale

TIMIȘ | Elevă cu nevoi speciale, umilită de colege în clasă. Conducerea unității de învățământ a fost demisă. Agresoarele nu pot fi exmatriculate

Un caz grav de bullying s-a petrecut la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Timișoara. O elevă de 15 ani, cu nevoi speciale, a fost umilită de două colege de liceu, în timp ce alți elevi s-au amuzat și au încurajat gestul fetelor. Întreaga scenă a fost filmată, iar imaginile au ajuns în presă. Poliția s-a autosesizat, iar conducerea liceului a fost demisă. Agresoarele sunt în învățământul obligatoriu și nu pot fi exmatriculate.

,,Ştiu doar că e maltratată fiică-mea. Nu mi-a povestit nimic, e o fire mai tăcută, e cu retard mintal şi cu sindrom hiperkinetic. Astăzi am aflat, atâta ştiu că una din fete are 18 ani şi mai e o fată de 15 ani. (…) Fata este în clasa a IX-a, asta s-a întâmplat în laborator, nu înţeleg unde a fost profesoara, de ce sunt nesupravegheaţi. Îi e şi frică la fată să îmi spună, pentru că au ameninţat-o, nici nu vrea să-mi spună. (…) Astăzi am primit filmuleţele, le-a primit şi fiica mea cea mare. Ne-am făcut griji foarte mari pentru fata mică de 15 ani„, a povestit mama fetei agresate, pentru presa locală.

Fapta s-a petrecut luni, în timpul unui laborator de practică. Profesorul de la clasă a fost chemat de directoarea instituției, Andreea Muntean, pentru a-i preda câteva documente. În acest timp, elevii au rămas nesupravegheați. Cinci dintre ei, printre care și victima, au rămas în laborator, iar ceilalți au ieșit pe coridor. Fata cu nevoi speciale a devenit imediat ținta atacurilor verbale și fizice din partea a două colege, fără ca cineva să intervină sau să o apere.

La întoarcerea în laborator, profesorul nu a observat nimic deosebit și nici nu a fost informat despre incident. Directoarea liceului a aflat ce s-a întâmplat abia spre seară, când informațiile au ajuns în presă, însă nu a anunțat nici poliția, nici inspectoratul școlar județean.

,,Este de neimaginat atitudinea profesorilor, să fie atât de dezinteresați de ceea ce se întâmplă în școală, și lipsa lor de reacție! Am demis conducerea liceului, pentru că nu a existat prioritate față de securitatea elevilor și a fenomenului de violență. Vom trimite o echipă de psihologi acolo, pentru a pune în aplicare un plan de consiliere. Pentru mâine, am convocat Comisia județeană antiviolență, iar poimâine voi avea o discuție cu directorii unităților de învățământ din județ pe tema bullying-ului.”, a declarat inspectorul școlar general Marin Popescu, în presa locală.

Poliția s-a autosesizat și a deschis o anchetă cu privire la incidentul de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Timișoara.

,,În urma apariţiei în mass-media a unor imagini video unde s-au surprins scene în care o minoră de 15 ani este agresată, vă comunicăm că la nivelul secţiei 4 urbane Timişoara se află în lucru un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, în cadrul căruia se fac cercetări pentru stabilirea situaţiei de fapt şi măsurilor legale care se impun.”, au transmis reprezentanţii IPJ Timiş.

Sursa foto: tion.ro

Citește și:
Elevul care a sărit de la geam, de la etajul 1 al școlii, era agresat constant de elevi. Sorin Cîmpeanu: Luni, voi trimite corpul de control la școală

Ministrul Educației, despre fostul șef al ISMB: N-a înțeles nici acum ce a greșit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.