Știri generale

Sorin Cîmpeanu, în topul vizibilității miniștrilor din luna mai

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a revenit pe podium, în topul lunar al vizibilității miniștrilor. Informațiile legate de revenirea tuturor elevilor la școală cu prezență fizică i-au generat cele mai multe mențiuni în presă. Ioana Mihăilă a intrat în top direct pe locul al doilea, ocupat anterior și de fostul ministru al Sănătății.

1. Florin Cîțu – 52.831 de referiri
Vârful a fost înregistrat în zilele de 6, 14 şi 25 mai, când prim-ministrul a făcut mai multe declaraţii cu ocazia unei vizite la Constanţa, apoi pe tema relaxării restricţiilor impuse în contextul pandemiei, a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă – inclusiv pe fondul disputei cu PSD pe această temă – precum şi în cadrul unui interviu la Radio Guerilla.

2. Ioana Mihăilă – 11.213 referiri
Cele mai multe referiri au avut loc în 9, 13 şi 17 mai, zile în care ministrul a acordat un interviu, a prezentat concluziile raportului privind decesele provocate de COVID şi a fost prezent în Parlament la solicitarea PSD, pe acelaşi subiect.

3. Sorin Cîmpeanu – 9.587 de referiri
Ministrul Educației a urcat o poziție în barometrul vizibilității membrilor Guvernului, în luna mai. Cele mai multe mențiuni au fost înregistrate în 4, 5 şi 17 mai, date care au coincis cu reluarea cursurilor cu prezenţa fizică în majoritatea şcolilor, cu declaraţii despre organizarea examenului de Evaluare Naţională, precum şi cu momentul în care incidenţa îmbolnăvirilor a scăzut în Bucureşti, ceea ce a implicat reîntoarcerea elevilor în bănci.

4. Dan Barna – 8.324 de referiri
Viceprim-ministrul a coborât un loc, în luna mai. Cele mai multe referiri în presă despre liderul USR PLUS au avut loc în intervalul 11 – 13 mai, zile în care a comentat informaţiile din presă conform cărora Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) din cadrul Guvernului a sesizat DNA în legătură cu presupuse fapte de natură penală comise în contextul implementării unor proiecte finanţate din fonduri europene”. Au fost prezentate și alte două sesizări ale DLAF primite de DNA în data de 10 mai 2021, care vizează proiectele cu fonduri europene în cadrul cărora Dan Barna a fost expert antreprenorial.

5. Raluca Turcan – 6.180 de referiri
Vârfurile au fost înregistrate în zilele în care ministrul şi-a exprimat susţinerea faţă de candidatura lui Florin Cîţu la preşedinția PNL, a fost lansat Programul Naţional de Suport destinat copiilor în contextul pandemiei de COVID-19 – ”Din grijă pentru copii”şi a fost într-o emisiune televizată.

După primele cinci poziții, în barometrul vizibilității membrilor cabinetului din luna mai s-au clasat miniștrii Lucian Bode, Tanczos Barna, Cristian Ghinea, Cătălin Drulă, Bogdan Aurescu și Claudiu Năsui. Pe locul 12 a urcat, cu două poziții, ministrul Energiei, Virgil Popescu, urmat de cel al Agriculturii, Adrian Oros. Ministrul Justiției, Stelian Ion, a coborât în luna mai de pe 9, pe 14, cu doar 2.125 de referiri.

Cu mențiuni în presă între 1.000 și 2.000 se află vicepremierul Hunor Kelemen și miniștrii Nicolae Ciucă, Carol Novak și Alexandru Nazare. Ultimele trei poziţii în topul vizibilităţii sunt ocupate de miniştrii Cseke Attila,  Bogdan Gheorghiu şi de ministrul Cercetării, Ciprian Teleman, singurul care are sub 1.000 de menţiuni. De altfel, Teleman s-a aflat pe ultima poziţie a clasamentului şi la ediţiile precedente ale barometrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.