Știri generale Universitate

IAȘI | Concurs sportiv la Universitatea de Științele Vieții ,,Ion Ionescu de la Brad”

Universitatea de Științele Vieții ,,Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași, fosta USAMV), organizează Concursul Național Sportiv Studențesc „FĂ PASUL SPRE SPORT”. Cea de-a patra ediție a competiției se desfășoară în perioada 16 – 17 iunie 2021. Concursul se adresează atât elevilor cât și studenților și este structurat în două secțiuni sportive: fotbal băieți și volei mixt.

Aproximativ 200 de tineri din 12 unități de învățământ universitar și preuniversitar și-au anunțat participarea la ediția din acest an a Concursului Național Sportiv Studențesc „FĂ PASUL SPRE SPORT”. Printre aceștia se află elevi de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași, Colegiul Tehnic de Electronică și Telecomunicații ,,Gh. Mârzescu” din Iași, Liceul Tehnologic de Transport și Construții, Liceul Teoretic ,,Dimitrie Cantemir” din Iași, Colegiul Tehnic ,,Gh. Asachi” Iași și studenți de la Universitatea Tehnică ,,Gh. Asachi” Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Universitatea „A. I. Cuza” Iași și USV Iași, potrivit unui comunicat de presă al Universității de Științele Vieții.

Competiția are ca scop îmbunătățirea stării generale de sănătate a tinerilor și controlul indicilor de mortalitate, prin promovarea mișcării și a educației fizice prin sport.

,,Prin organizarea acestei competiții urmărim creșterea gradului de participare activă a studenților și elevilor la activități sportive cu caracter permanent, în interesul păstrării și ridicării nivelului de sănătate fizică, mentală, emoțională, precum și al ridicării nivelului de coeziune, integrare și încredere socială”, a transmis prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activităţi sociale din cadrul USV Iași.

Sursa foto: Universitatea de Științele Vieții ,,Ion Ionescu de la Brad”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.