Învățământ Știri generale

Ministrul Educației anunță măsuri anti-bullying în fiecare școală

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că, din anul școlar 2021 – 2022, în fiecare școală din România va exista câte un grup care va avea rolul să analizeze cazurile și să oprească fenomenul de violență din unitățile de învățământ. ,,Nu toți profesorii știu ce au de făcut în astfel de cazuri.”, a afirmat ministrul, la postul Digi 24.

,,Din păcate, vedem numai săptămâna aceasta, numeroase cazuri de bullying. Un element mai mult decât îngrijorător. Este, din păcate, tot o consecință a pierderilor care au fost înregistrate nu numai în plan educațional dar și plan al comportamentului social, emoțional. Vă pot garanta însă că la începutul anului școlar 2021 – 2022, în fiecare școală va exista un grup de acțiune anti-bullying. Legea prevede ca acest grup de acțiune anti-bullying este format din directorul unității de învățământ, consilierul școlar, trei cadre didactice formate în problematica violenței, doi reprezentanți ai elevilor și un reprezentant al părinților și un reprezentant al autorității publice locale.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a explicat că nu toți angajații din învățământ știu cum să gestioneze situația, atunci când are loc o agresiune în școală, și a amintit de cazul de la Școala Gimnazială ,,George Bacovia”, când un elev a sărit de la etaj din cauza colegilor, gest catalogat de inspectorul școlar general drept ,,o simplă joacă”.

,,Am avut recent un exemplu al unui decident din managementul școlar care nu a înțeles gravitatea unei astfel de situații, pentru care, din păcate a fost nevoie de o sancțiune aspră.”, a mai spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la postul Digi 24.

Potrivit statisticilor Asociației ,,Salvați Copiii”, un elev din patru este victima fenomenului de bullying în școală.

Citește și Ministrul Educației, despre fostul șef al ISMB: N-a înțeles nici acum ce a greșit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.