Învățământ Știri generale

Ministrul Educației: Încep plățile pentru orele remediale în județele care au raportat corect. Sunt extrem de supărat că nu s-a întâmplat până acum

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că plățile pentru orele remediale vor începe în județele care au raportat corect și au trimis documentația completă. Oficialul a precizat că instituția pe care o conduce a virat sumele aferente plăţilor pentru toate judeţele încă de acum trei săptămâni către Unitatea de Management Proiecte cu Finanţare Europeană.

,,Astăzi vor începe plăţile pentru orele remediale în judeţele care au raportat corect şi au putut fi verificate, documentaţia fiind completă. Ministerul Educaţiei a virat sumele aferente plăţii orelor remediale pentru toate judeţele încă de acum trei săptămâni către UMPFE (Unitatea de Management Proiecte cu Finanţare Europeană)„, a transmis luni Ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu și-a exprimat nemulțumirea că plățile nu au fost efectuate până acum și a spus că întârzierile au fost generate de ,,neconcordanţele constatate” între datele comunicate de şcoli şi cele raportate de inspectoratele şcolare.

,,Blocajul este în incoerenţa raportării, este în diferenţa între momentul aprobării proiectului şi momentul iniţierii primelor ore remediale. Proiectul a fost aprobat la mai mult de o lună, după ce, din motive lesne de înţeles, orele remediale au început, au fost demarate pentru că am apreciat că este foarte urgent să începem cât mai repede posibil, când condiţiile epidemiologice au permis, demararea acestor ore. Pot să vă garantez că absolut toate sumele aferente prestării orelor remediale vor fi plătite şi, dincolo de explicaţiile care există, aceste întârzieri le asum în calitate de ministru şi îmi cer scuze colegilor profesori care au înregistrat întârzieri în plata drepturilor salariale aferente acestor ore de recuperare.”, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.