Știri generale Universitate

BACĂU | Examenele de finalizare a studiilor, susținute online la Universitatea „Vasile Alecsandri”

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a decis susținerea online a examenele de finalizare a studiilor. Decizia a fost luată de Biroul Senatului universitar, în urma consultării cu studenții și cadrele didactice.

,,Se aprobă susținerea online a examenelor de finalizare studii (studii universitare de licență, master universitar, studii de conversie profesională etc.), pentru anul universitar 2020-2021, sesiunea iunie-iulie 2021, având în vedere următoarele aspecte analizate:
– timpul este foarte scurt, până la data de începere a examenelor de finalizare, stabilită deja prin regulament, fapt ce nu permite asigurarea tuturor măsurilor impuse de legislația în vigoare, pentru actualul context epidemiologic;
– susținerea examenelor cu prezență fizică presupune, conform cerințelor legale în vigoare, prezentarea unui test negativ, fapt care nu este agreat de toți studenții (motive personale, religioase, financiare etc.) sau dovada vaccinării. De asemenea, în condițiile unui test pozitiv, persoana în cauză nu va putea fi primită în examen fiind nevoită să susțină examenul în sesiunea din toamnă;
– sunt și studenți din alte țări (de exemplu, studenții moldoveni), care conform reglementărilor actuale, la venirea în România ar trebui să intre în carantină 14 zile.
”, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, Biroul Senatului universitar a hotărât ca, pentru sesiunea din septembrie 2021, examenele de finalizare să se desfășoare tot în sistem online, indiferent de contextul epidemiologic de la data respectivă. Decizia este motivată de faptul că modalitatea de susținere a examenului trebuie să fie aceeași pentru toți studenții din anul universitar 2020 – 2021.

Sursa foto: Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.