Documente Evaluare Națională Știri generale

EVALUAREA NAȚIONALĂ | Ministerul Educației a publicat un ghid pentru elevi

Un ghid informativ destinat elevilor care vor susţine evaluarea naţională și părinţilor acestora a fost publicat pe site-ul Ministerului Educației. Documentul prezintă regulile de urmat de la intrarea în examen până la depunerea contestațiilor.

Ghidul publicat de Ministerul Educației conţine informaţii utile despre condiţiile de examen, de natură organizatorică şi sanitară, precum şi despre desfăşurarea probelor scrise la Evaluarea Națională. Potrivit documentului, accesul candidaţilor va fi permis începând cu ora 8:00 până la ora 8:30, iar examenul va începe la ora 9:00.

De la ora 9:00, candidaţii vor primi broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne. Vor completa căsuţele de indentificare în maximum 15 minute, iar asistenţii vor verifica datele înscrise de aceştia şi vor secretiza caseta.

La probele scrise, candidaţii vor primi subiectele sub formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare dacă este cazul. Broşura se va preda la finalul probei. Totodată, pentru elaborarea lucrării scrise, elevii vor putea folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor, numai creion negru.

La proba de limba română şi / sau maternă, un răspuns completat în căsuţa de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuţă şi scrierea în dreapta căsuţei a literei asociate răspunsului considerat corect. La proba de limba română şi / sau maternă, un răspuns care constă în marcarea cu X a unei opţiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X şi marcarea cu X a răspunsului considerat corect. La proba de limba română şi / sau maternă, sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou / pix de culoare albastră, iar în cazul itemilor care vizează sintaxa frazei nu se consideră semn particular delimitarea propoziţiilor în frază”, se arată în ghid.

De asemenea, la proba de matematică, un răspuns de la subiectul I sau de la subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală şi încercuirea altui răspuns considerat corect, iar la figuri geometrice sunt permise marcajele şi completarea acestora cu creion negru sau stilou / pix de culoare albastră.

Absolvenţii învăţământului gimnazial care au fost în izolare / carantină sau care din alte motive, justificate cu certificat medical, nu pot finaliza / participa la probele evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a pot susţine probele examenului în etapa specială. Potrivit ghidului, dacă aceştia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfăşurate în perioada 22 – 25 iunie 2021.

Comunicarea rezultatelor obţinute la examen se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută de aceştia.

Consultă AICI ghidul integral publicat de Ministerul Educației.

Sursa foto: Ministerul Educației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.