Social Știri generale

UDMR propune ca alocaţia pentru copii să fie diferenţiată în funcţie de veniturile familiilor. Dan Barna (USR PLUS): Analizăm această variantă

Preşedintele UDMR, vicepremierul Hunor Kelemen, a declarat luni că a propus în cadrul şedinţei coaliţiei guvernamentale o diferenţiere a alocaţiilor pentru copii în funcţie de veniturile familiilor. Dacă propunerea ar trece, ar putea fi implementată din 2023. Vicepremierul Dan Barna a afirmat că varianta propusă va fi analizată.

Am vorbit de alocaţii pentru copii, rămâne varianta Senatului. Asta înseamnă că creşterea de 20% se va operaţionaliza începând cu 1 ianuarie. Noi am propus o schimbare de filosofie pentru alocaţiile copiilor, să legăm de venituri şi să fie deductibilă din impozitul după venit. Deci, este o schimbare propusă, pe care o vom discuta în acest an, în aşa fel încât să încercăm să introducem începând din anul 2023.”, a declarat Kelemen Hunor, la Palatul Parlamentului.

Varianta propusă de liderul UDMR va fi analizată de coaliție, potrivit co-președintelui USR PLUS Dan Barna.

,,Subiectul nu a fost detaliat foarte mult în această şedinţă. S-a convenit într-adevăr că avem creşterea de la începutul anului viitor, aşa cum e deja comunicat în spaţiul public, urmând apoi să vedem şi în funcţie de buget cum va fi următorul cadru. A fost şi varianta pe care domnul Hunor a prezentat-o, aceea de a veni cu o variantă îmbunătăţită, prin care să creăm un mecanism în care resursele să fie direcţionate pentru acei copii care au nevoie. (…) Este un subiect care a fost deschis de colegii de la UDMR şi am zis că vom discuta pe o astfel de formulă, nu s-a înaintat mai mult, analizăm şi o astfel de variantă.”, a declarat și vicepremierul Dan Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.