Învățământ Știri generale

Ministrul Educației: Se va deconta naveta, chiar dacă distanţa între şcoală şi domiciliul elevului depăşeşte 50 de km

Ministrul Educației a anunțat, miercuri, că decontarea navetei pentru elevi se va face chiar și în situațiile în care distanța dintre școală și domiciliu depășește 50 de kilometri. Sorin Cîmpeanu a explicat, într-o conferință de presă, că Ministerul Educației are în buget 100 de milioane de lei pentru naveta elevilor.

,,În bugetul Ministerului Educaţiei se regăsesc 100 de milioane de lei destinaţi decontării navetei elevilor. (…) Avem acest proiect de ordonanţă pe agenda şedinţei de Guvern de astăzi. (…) Pentru a fi decontabile, trebuie să fie reglementate, trebuie să fie în cadrul legal. Naveta elevilor presupune trei elemente de noutate. În primul rând, faţă de prevederile anterioare, primii trei kilometri nu se mai decontează cu suma de 10 lei, se decontează cu suma de 30 de lei.”, a declarat ministrul, în conferinţa de presă.

La aceasta se adaugă decontarea navetei pentru o distanță mai mare de 50 de kilometri între locuință și școală, precum și modul de transmitere a sumelor necesare.

,,A doua noutate este aceea a extinderii peste limita de 50 km care exista până acum. Este decontabilă naveta chiar dacă distanţa între şcoală şi domiciliu depăşeşte 50 de km. Al treilea principiu este acela al avansării de către Ministerul Educaţiei, prin inspectoratele şcolare judeţene şi şcoli, a sumelor către elevi.”, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.