Știri generale Universitate

SIBIU | Universitatea ,,Lucian Blaga” scoate la concurs aproape 3.000 de locuri fără taxă

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu pune la dispoziţia absolvenţilor de liceu, în sesiunea de admitere iulie 2021, peste 3.800 de locuri pentru studiile de licenţă, dintre care 1.848 reprezintă locuri fără taxă. La acestea se adaugă 960 de locuri bugetate pentru studiile de master și alte 44, la doctorat.

,,În acest an, ULBS va suplimenta numărul locurilor fără taxă pentru studiile de licenţă, master şi doctorat, urmând ca un număr de 120 de locuri să fie subvenţionate din surse proprii, acestea adăugându-se celor 1.750 de locuri bugetate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru programele de licenţă şi 960 pentru programele de master. În total, ULBS va scoate la concurs, pentru programele de studiu de la învăţământul cu frecvenţă (IF), 6.080 locuri pentru studiile de licenţă şi masterat IF, în sesiunea vară 2021”, se arată într-un comunicat de presă.

Dintre acestea, 3.877 sunt locuri pentru studii de licenţă IF, 1.750 reprezentând locuri subvenţionate (fără taxă).

Pentru studiile de masterat IF vor fi alocate 2.203 locuri, dintre care 960 de locuri subvenţionate (fără taxă). Pentru învăţământul cu frecvenţă redusă (IFR) şi învăţământul la distanţă (ID) vor fi scoase la concurs 1.110 locuri cu taxă (960 locuri pentru învăţământul de licenţă şi 150 la master).

,,Prin aceste locuri suplimentare dorim să venim în sprijinul tinerilor care îşi doresc să studieze la ULBS. O parte din cele 120 de locuri vor fi susţinute prin granturile iniţiate de către universitate, iar restul vor fi oferite de companiile partenere.”, a declarat Sorin Radu, rectorul Universităţii ,,Lucian Blaga” din Sibiu.

Distribuţia acestor locuri suplimentare este:
– la nivelul studiilor de licenţă – 60 locuri subvenţionate de către ULBS;
– la nivelul studiilor de master – 30 de locuri subvenţionate; 30 de locuri subvenţionate de compania Continental Automotive Sibiu.

În privința studiilor doctorale, la nivelul ULBS au fost alocate 44 de locuri fără taxă. Şi pentru acest tip de studii, ULBS subvenţionează 10 locuri.

Sursa foto: Universitatea ,,Lucian Blaga” Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.