Știri generale Universitate

BACĂU | Workshop online „Studiază la UBc !” în cadrul unui proiect FDI implementat de Universitatea „Vasile Alecsandri”

Pe platforma Microsoft Teams a avut loc un workshop online intitulat sugestiv „Studiază la UBc!”. Activitatea face parte din cadrul proiectului „Studiază la UBc! Oportunități de învățare și formare pentru elevii din mediile defavorizate” (STUDIA-UBc) implementat, în perioada mai – decembrie 2021, de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Proiectul, finanțat de CNFIS prin Fondul de Dezvoltare Instituţională (FDI) 2021, se realizează în parteneriat cu patru licee: Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” Panciu, Liceul „Carol I” din Bicaz, Liceul „Gheorghe Ruset Roznovanu” din Roznov și Liceul Tehnologic „Jacques M. Elias” din Sascut. Obiectivul general urmărește asigurarea egalității de șanse la studii superioare pentru elevii din medii defavorizate, în grupul-țintă fiind peste 150 de elevi de la liceele partenere.

Activitatea a vizat prezentarea ofertei educaționale a celor cinci facultăți (Facultatea de Inginerie, Facultatea de Litere, Facultatea de Științe, Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății) prin intermediul studenților implicați în proiect. Au fost subliniate oportunitățile de formare, stagiile de practică și internship, Programul ERASMUS, bursele de care pot beneficia pe parcursul studiilor, activitățile de voluntariat și cele extracurriculare.

Reprezentanții celor patru licee partenere au evidențiat că un astfel de proiect le oferă elevilor care provin din medii defavorizate șansa de a-și continua studiile și de a-și contura mai bine decizia privind formarea profesională.

„Suntem la al doilea proiect de acest gen și vrem să le mulțumim partenerilor noștri de la cele patru licee, elevilor și studenților, precum și întregii echipe care și-a adus contribuția la ideea acestui nou proiect. Ne bucurăm că am continuat și sperăm ca activitățile propuse anul acesta să îi ajute pe elevi în alegerea unui program de studii și opțiunea pentru o anumită profesie.”, a declarat conf. univ. dr. Cristina Cîrtiță-Buzoianu, director de proiect.

Sursa foto: Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.