Social Știri generale

BREAKING | Bani mai mulți pentru profesori, prin ordin semnat de ministrul Educației. Majorările se aplică din luna iunie

Profesorii din România vor primi bani mai mulți, odată cu plățile aferente lunii iunie. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a semnat un ordin de ministru în acest sens. Astfel, se majorează indemnizațiile și alte drepturi.

Potrivit ordinului de ministru, indemnizațiile pentru dirigenție, gradațiile de merit și drepturile pentru învățământul special și cel simultan vor crește prin raportarea la salariul de bază pe care îl au profesorii în prezent. Până acum, aceste drepturi se calculau la salariul din anul 2018, din momentul în care a intrat în vigoare Legea nr. 153.

Astfel, ministrul Sorin Cîmpeanu a semnat, miercuri, Ordinul nr. 3993 potrivit căruia, începând cu drepturile salariale aferente lunii iunie 2021, majorările/creșterile salariale (dirigenția, gradația de merit, învățământul special și simultan + control financiar preventiv) prevăzute la art. 4, art. 5 alin (1), art. 7, art. 8 în Anexa I, Capitolul I, Litera B Reglementări specifice personalului didactic din învățământ, respectiv art. 15 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, se aplică la salariul de bază deținut/aflat în plată. Prevederile art. 14 alin. (3) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice se aplică și cadrelor didactice care au obținut gradul didactic I prin echivalare, anterior datei de 1 iulie 2017.

Sursa foto: scoalaromaneasca.ro

Următorul pas este ca direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului Educației, unitățile şi instituțiile de învățământ preuniversitar / universitar de stat, inspectoratele școlare şi bibliotecile centrale universitare să ducă la îndeplinire prevederile ordinului de ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.