Învățământ Social Știri generale

Ministrul Educației: Este nevoie de educație sexuală

Ministrul Educației consideră că este nevoie de educație sexuală pentru tineri, precum și de educație parentală. Sorin Cîmpeanu a spus, la postul B1 TV, că în 2018 a fost lansată o strategie în acest sens, dar că nu știe de ce a fost oprită.

Ministrul a oferit un exemplu, prezentat de o învățătoare din Sibiu, ai cărei elevi dorm, fără excepție, în aceeași cameră cu părinții și cu frații mai mari.

Acolo avem într-adevăr acele mame extrem de tinere, acolo avem o lipsă de educaţie sexuală atât la nivelul elevilor, dar şi la nivelul părinţilor, pentru că, am spus, strategia aceea de educaţie parentală lansată în anul 2018 era binevenită, nu ştiu de ce am oprit-o. Deci e nevoie de educaţie sexuală.”, a declarat ministrul Educaţiei.

,,Nu numai pe palierul ăsta, dar pe multiple paliere, n-are rost să mai încercăm să mai mascăm lucruri care sunt evidente. Că am văzut, a venit pandemia, le-a pus sub lumina reflectoarelor pe toate acele probleme cronice pe care am încercat să le cosmetizăm şi am văzut dintr-o dată şi mai mult decât era cât de grave sunt. N-are rost să mascăm acele probleme.”, a răspuns ministrul la întrebarea dacă disciplina ar trebui să poartă denumirea de Educație sexuală.

,,A fost surprinzător chiar şi pentru mine, atunci când am analizat programa şi am ajuns la clasa a XI-a, am zis: uau, deci acolo este chiar totul. Doar că este o disciplină opţională, care se numeşte altfel, care este făcută de 3, 4, 5, 6 la sută dintre elevi, optează pentru acea disciplină, şi care nu sunt absolut sigur că se face în toate şcolile aşa cum ar trebui să se facă.”, a explicat ministrul, referitor la programa de Educație sanitară.

Ministrul Educației a mai spus că este nevoie și de educație parentală, deoarece este nevoie de acordul părinților pentru ca elevii să studieze această disciplină.

Sursa foto: captură B1 TV

Related Posts

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *