Știri generale

Ministrul Educației, decorat de Ambasada Franței cu ordinul ,,Palmes academiques”

Ambasadoarea Franței în România, E.S. Laurence Auer, i-a decorat conferit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, însemnele de Comandor al Ordinului ,,Palmes academiques”. Distincția i-a fost oferită pentru promovarea limbii franceze. Ministrul român este și președinte al Agenției Universitare a Francofoniei.

,,O să susţin folosirea limbii franceze în instituţiile europene. Deja am avut şansa de a fi ales de secretarul general al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, să fac parte din echipa sa ce va reprezenta Europa Centrală şi Orientală, pentru a susţine, în pregătirea preşedinţiei franceze de la Bruxelles, folosirea limbii franceze în instituţiile europene. Sunt foarte mândru de asta. (…) Mă simt obligat, începând din acest moment, cu atât mai mult să susţin parteneriatul franco-român şi valorile universale ale francofoniei.“, a declarat ministrul Educației, în timpul ceremoniei.

,,Aţi susţinut ca atât formarea profesională a studenţilor, cât şi digitalizarea instrumentelor din educaţie sau rolul social al universităţilor să fie obiectivele majore ale Francofoniei universitare din întreaga lume (…) Tot sub conducerea dumneavoastră, primele reuniuni ale Francofoniei ştiinţifice vor avea loc la Bucureşti, în paralel cu Adunarea Generală din septembrie 2021.”, a transmis și ambasadoarea Franței, E.S. Laurence Auer.

Ministrul Educației a mărturisit că nu a învățat limba franceză în școală și că a fost o alegere să o studieze. La rândul său, diplomatul francez a menționat că acordarea unei decorații pentru un ministru în funcție reprezintă un caz excepțional și l-a numit pe Sorin Cîmpeanu ,,un prieten al Franței”.

Sursa foto: facebook.com / Ambasada Franței în România

Related Posts

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *