Învățământ Social Știri generale

Ministrul Educației susține că elevii ar trebui înscriși automat la cursul de educație sexuală. Sorin Cîmpeanu: Părinții care au rezerve vor putea să facă cerere de retragere a elevilor

Ministrul Educației consideră că elevii ar trebui înscriși din start să urmeze cursurile de educație sexuală. Sorin Cîmpeanu a precizat, la postul Digi 24, că părinții care au rezerve cu privire la această disciplină ar putea să facă cerere să-i retragă pe copii de la curs.

Ministrul Educației a declarat că nu are nicio problemă cu folosirea termenului ,,sexual” și că poate ar trebui ca disciplina să aibă o denumire ,,mai explicită”, astfel încât să aibă impact și în cazul celor care se uită doar la denumire. Cîmpeanu a reafirmat nevoia ca toți elevii să participe la acest curs.

,,Eu cred că bine ar fi să fie înscrişi din start pentru această disciplină, urmând ca în cazul în care părinţii au rezerve să poată formula cereri de retragere de la această disciplină, motivate sau nu, dar punctual.”, a afirmat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a mai susținut că, în opinia sa, și actuala programă de educație sanitară este una foarte bună.

,,Ar trebui mers pe programa deja existentă. Programa de educaţie sexuală, inclusă în cea de educaţie sanitară, este foarte bună, este gradual începând de la clasele mici până la lucrurile foarte complexe, în anii terminali de liceu.”, a mai precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la postul Digi 24.

Sursa foto: captură Digi 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.