Social Știri generale

ILFOV | Microgranturi pentru 20 de antreprenori aflați la început de drum, într-un proiect cu finanțare europeană, cu impact în educație și zona socială

20 de tineri antreprenori au semnat, miercuri, granturi în valoarea de 25.000 de euro fiecare, pentru afacerile pe care le vor dezvolta în Comuna 1 Decembrie. Segmentul este componentă a proiectului ,,Șanse pentru viitor”, cu finanțare europeană, implementat de Primăria Comunei 1 Decembrie, în parteneriat cu Asociația Sf. Valentin, Școala Gimnazială nr. 1 din comuna 1 Decembrie și o societate comercială.

Evenimentul de semnare a granturilor a fost organizat la sediul Primăriei 1 Decembrie din județul Ilfov. Cei 20 de tineri care vor primi, în cadrul proiectului, câte 25.000 de euro, au propus cele mai bune proiecte dintr-un total de 56 de cereri de finanțare înscrise.

,,Am mare încredere că o să duceți proiectele la bun sfârșit. Mă bucur în același timp că cea mai are parte dintre voi sunteți tineri și am așa o mulțumire sufletească pentru că, tot în cadrul proiectului, eu nu consider segmentul acesta perla proiectului. Mă gândesc că perla proiectului va fi construirea after-school-ului.
Petre Gheorghe, primarul Comunei 1 Decembrie

,,Este un proiect complex, care atinge foarte multe segmente. Unul dintre cele mai importante este acela de a trata cu seriozitate și a sprijini educația în localitate. În felul acesta, prevenim abandonul școlar prin susținere, prin consiliere și prin sprijin material. O altă componentă a acestui proiect este sprijinul antreprenorial. Sunt 20 de granturi de 25.000 de euro fiecare. Este o oportunitate unică. La nivel județean nu mai există un astfel de proiect.
Ștefan Rădulescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov

Proiectul ,,Șanse pentru viitor – prin măsuri integrate” are ca obiectiv general implementarea unor măsuri menite să reducă numărul de persoane marginalizate, cu populație care aparține minorității rome din Comuna 1 Decembrie, județul Ilfov, aflate în risc de sărăcie și excluziune socială. Vor fi oferite servicii integrate în șapte domenii: educație, ocupare-formare profesională, antreprenoriat, servicii socio-medicale, locuire, asistență juridică și promovarea multiculturalismului și incluziunii sociale.

Activități previzionate în cadrul proiectului

– activități integrate de sprijin pentru creșterea accesului și participării la educație;
– activități integrate pentru componenta ocupare în comunitatea marginalizată;
– activități de susținere a antreprenoriatului în cadrul comunității marginalizate, inclusiv a ocupării pe cont propriu;
– activități de dezvoltare a serviciilor sociale, medicale, medico-sociale la nivel de comunitate marginalizată;
– activități de îmbunătățire a condițiilor de locuire destinate grupului-țintă;
– activități de asistență juridică și reglementare documente personale (acte de proprietate, stare civilă, identitate);
– activități de promovare și susținere a nediscriminării și incluziunii sociale a comunității marginalizate, prin implicarea activă a membrilor comunității în soluționarea problemelor cu care se confruntă grupurile vulnerabile;
– activități de management de proiect;
– activități de diseminare informații, informare și publicitate proiect.

Related Posts

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *