Evaluare Națională Știri generale

EVALUAREA NAȚIONALĂ | Trei elevi, eliminați din examen la proba Matematică

Trei elevi au fost eliminați din examen, în cea de-a doua zi a Evaluării Naționale, de la proba Matematică. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a precizat că nu au existat alte incidente de tipul celor de la proba Limba și literatura română.

,,Nu au fost, din fericire, incidente majore. A fost doar trei elevi eliminați din examenul de Matematică, astăzi, la Evaluarea Națională. Am fost împreună cu toată Comisia Națională de la 04:00 dimineața în Ministerul Educației pentru extragerea variantei, pentru asigurarea tuturor condițiilor de confidențialitate. A se vedea incidentele de luni în care au fost trei cazuri în care au apărut în presă variantele de subiecte, înainte ca ele să poată fi făcute publice, astăzi nu s-a mai întâmplat acest lucru. Am verificat formularea subiectelor, am verificat baremul, toate lucrurile au fost în ordine. Au fost doar trei elevi eliminați. 123.523 de elevi au fost prezenți la examenul de matematică astăzi.”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în timpul unui briefing de presă, la finalul ședinței de Guvern.

Conform numărului de elevi care au susținut a doua probă, comunicat de ministru, prezența a fost 94,2%, raportată la numărul total de absolvenți înscriși în această etapă a Evaluării Naționale, la fel ca la proba Limba și literatura română.

Sursa foto: captură facebook.com / Sorin Mihai Cîmpeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.