Eveniment Știri generale

VIDEO | Fostul ministru al Educației Monica Anisie, în mijlocul unui scandal cu acuzații de șantaj și amenințare

Un membru al filialei de partid, unde fostul ministru al Educației Monica Anisie este președinte, susține că aceasta a șantajat-o și a amenințat-o. Acuzațiile au fost făcute publice prin intermediul unei înregistrări care a ajuns în presă. Scandalul este generat de luptele interne pentru alegerea noii conduceri a filialei.

În înregistrarea publicată pe site-ul jurnalist.ro, o persoană din filiala PNL Sector 2, angajată într-o funcție publică la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), discută cu altcineva din organizație despre amenințările pe care le-ar fi primit din partea fostului ministru al Educației Monica Anisie. Interlocutoarea ar fi, potrivit discuțiilor, Oana Nicolescu, șefa DSP București, și contracandidata Monicăi Anisie la președinția filialei.

– Avea pe un bilețel numele meu, al lui Cristi. Mi l-a arătat, că a sunat-o cineva și i-a zis că eu și cu Cristi votăm cu dumneavoastră și m-a luat direct și mi-a zis că îmi va băga dosarul cu celeritate, ca să mă decadă din funcția publică.
– Cine a putut să vă spună așa ceva?
– Păi ea.
– Doamna Monica Anisie? Deci a putut să vă spună așa ceva.
– Păi ea m-a dat la ANI. Ea personal. Da, ea m-a dat. Eu știu sigur.
– Doamne, Doamne, Doamne!
– Eu știu sigur că ea m-a dat la ANI, pentru că eu am făcut niște presiuni în interior la ANAP (…) Ea personal, ca să fiu monedă de șantaj.


– Da, dosarul meu Monica Anisie îl gestionează. Cunoaște pe cineva acolo, mi-a și zis. Pe directoare.
– Ce directoare cunoaște? Ce directoare?
– Nu știu. Nu mi-a zis.

Persoana în cauză a mai precizat că a fost chemată de Monica Anisie la negocieri, deși aceasta ar fi convinsă că nu va reuși să o convingă să o susțină la alegeri.

– Dar nu asta e problema. Eu pot să-i zic în continuare că o votez pe ea, cum mi-a zis și Ludovic, și să-i dau o poză. Dar de votat nu o votez. Asta este în mod evident. Dar ea e convinsă că eu nu votez cu ea.

– Da, că îmi propune nu știu ce…
– Ce anume?
– Să vin marți acolo, seara, că vine Cîțu, că nu știu ce, și că de față cu Cîțu îmi garantează ea că Bostan mă pune nu știu cum, că a trecut la Bostan la Cîțu…

Scandalul vine în contextul alegerilor pentru filiala Sector 2 a PNL. Pentru conducerea organizației candidează fostul ministru al Educației Monica Anisie și Oana Nicolescu, șefa DSP București, care este și fina contracandidatei.

Vezi mai jos întreaga înregistrare apărută în presă:

Sursa video / foto: YouTube / Dan Bucura; jurnalist.ro

Related Posts

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *