Știri generale Universitate

BACĂU | 2.030 de absolvenți, la Universitatea „Vasile Alecsandri”

Cursul festiv al absolvenților Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, promoția 2021, s-a desfășurat prin intermediul platformei Microsoft Teams. Au fost conectați peste 1.000 de absolvenți ai instituției băcăuane de învățământ superior, care au împărtășit bucuria momentului absolvirii.

„Sărbătorim un eveniment foarte important pentru studenții Universității «Vasile Alecsandri» din Bacău. Ne bucurăm că această promoție finalizează în același an în care instituția noastră împlinește 60 de ani de învățământ de stat superior băcăuan, ceea ce semnifică pentru noi o întreagă tradiție universitară. Avem un număr total de 2.030 de absolvenți, care include: 1.143, la studii universitare de licență, 644, la studii universitare de master, 11 la studii universitare de doctorat, 220, la programe de conversie profesională și 12, la Programul pregătitor de limba română pentru cetățeni străini. Această generație este 50% față în față, 50% online, însă acest fapt va reprezenta un avantaj pentru cei care vor avea o carieră online. Vreau să mulțumesc întregului corp profesoral de la cele cinci facultăți din cadrul universității pentru efortul depus în implementarea învățământului online și părinților care i-au susținut pe studenți în finalizarea studiilor.”, a declarat prof. univ. dr. Carol Schnakovszky, rectorul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.

„Avem o nouă generație de absolvenți de studii universitare de licență, master și doctorat. Le doresc mult succes în viață absolvenților de la studiile universitare de licență și îi îndemn să își continue studiile, prin master, pentru a fi împliniți la nivelul 7 de calificare la nivel european. Absolvenților de la programele de master, le doresc să continue, prin studii de doctorat, pentru a putea ajunge la nivelul 8 de calificare european, iar pe cei de la doctorat îi invităm la burse post-doctorale, deoarece trebuie să se perfecționeze, în conformitate cu cerințele europene. Generațiile noastre de absolvenți vizează angajarea pe o piață internațională a muncii, fapt ce atestă cât de importantă este componenta internaționalizării pentru universitatea noastră.”, a precizat și prof. univ. dr. ing. Dr.h.c. Valentin Nedeff, președintele Senatului Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Cele cinci facultăți din cadrul instituției băcăuane de învățământ superior au marcat momentul festiv cu mesajul decanilor și al reprezentanților absolvenților. Respectiv:
– Facultatea de Inginerie – decan, conf. univ. dr. ing. Mirela Panainte-Lehăduș, și studenta Angela Catană, absolventă a programului de studii Ingineria și Protecția Mediului în Industrie;
– Facultatea de Litere – decan, conf. univ. dr. Brînduşa-Mariana Amălăncei și studenta Raluca-Andreea Donici, absolventă a programului de studii Limba și literatura engleză/franceză;
– Facultatea de Științe – decan, conf. univ. dr. Gloria-Cerasela Crișan și studentul Florin Sînescu, absolvent al programului de studii Informatică;
– Facultatea de Științe Economice – decan, prof. univ. dr. Ovidiu-Leonard Turcu și studenta Iuliana Hîrlău, absolventă a programului de studii Contabilitate și Informatică de Gestiune;
– Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății – decan, conf. univ. dr. Dan-Iulian Alexe și studenta Ștefania Dospin, absolventă a programului de studii Sport și Performanță Motrică.

„La vremuri noi, obiceiuri noi! Este clar că ne lipsește foarte mult un curs festiv fizic, unde să ne putem lua în brațe, să ne felicităm și să ne bucurăm de acest moment. Ne este dor de ultima strigare a catalogului și, totodată, de a celebra aruncarea tocii în aer. Ne pare rău că promoția 2021 nu a beneficiat de toate aceste lucruri esențiale în încheierea capitolului studenției. Mă bucur însă foarte mult că studenții au răspuns «prezent», într-un număr atât de mare, la această festivitate online, unde ne putem exprima emoția acestui moment unic în viață. Nu îmi rămâne decât să-i încurajez, să le doresc multă baftă la examenul de finalizare a studiilor și în ceea ce și-au propus să facă mai departe în carieră. Să nu uite că această promoție va purta mereu cu ea semnele curajului, transpunerii și digitalizării! Sunt sigur că despre ei se va vorbi peste ani și că, la întâlnirea de zece ani, vor avea ce povesti. La mulți ani absolvenților Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, promoția 2021!”, a declarat, la final, Ștefănuț-Iulian Buhuș, președintele Asociației Liga Studențească din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Programul artistic a inclus secvențe cu trupa de majorete „Cheia Succesului” a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, muzică populară interpretată de studenta Andreea Condurache, de la Facultatea de Litere, programul de studii Comunicare și relații publice, muzică ușoară interpretată de studenta Andreea Spulber, de la Facultatea de Științe Economice, programul de studii de master Managementul și administrarea afacerilor mici și mijlocii, precum și un scurt spectacol-colaj al Formației de dansuri populare a Universității „Pasteluri Băcăuane”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.