Bacalaureat Examene Liceu

96%: rata de prezență la a doua probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat

Rata de prezență la a doua probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, susținută astăzi, 29 iunie 2021, este de 96%. Au fost prezenți 120.070 de candidați (96%) din totalul celor 125.349 de candidați care s-au înscris, iar 45 de elevi au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Educației.

La proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat – E)c), a doua din această sesiune (iunie-iulie 2021), au susținut lucrări scrise la una dintre cele două discipline ale probei (Matematică și Istorie) 120.070 de candidați (96%) din totalul celor 125.349 de candidați care s-au înscris. Nu s-au prezentat 5.234 de candidați.

Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminați 45 de candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație a publicat subiectele și baremul de corectare, la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Următoarea probă (proba la alegere a profilului și a specializării) va avea loc miercuri, 30 iunie, în timp ce ultima probă din această sesiune (limba și literatura maternă) este programată joi, 1 iulie.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Precizăm că, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), rezultatele vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului, transmite Ministerul Educației.

Sursă foto: www.digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.