Evaluare Națională Știri generale

EVALUAREA NAȚIONALĂ | O lucrare de nota 5 a devenit de 8,5 după contestații, iar 6.000 de lucrări au fost notate în minus

Mediile a peste 12.500 de absolvenți de clasa a VIII-a au fost modificate în urma contestațiilor, unele chiar cu diferență mare. Un elev a obținut nota 8,5 în urma reverificării, după ce inițial a primit cinci. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se așteaptă la diferențe și mai mari în cazul examenului de Bacalaureat.

Ministrul Educației a explicat, la postul Digi 24, că una dintre probleme a fost legată de modul în care se soluționează contestațiile. În plus, Sorin Cîmpeanu a precizat că există o deficiență la nivelul inspectoratelor, unde au fost formați evaluatori pentru aceste examene naționale, dar nu au fost folosiți, motiv pentru care a anunțat că vor fi luate măsuri.

,,Din cele peste 20.000 de contestații la Evaluarea Națională, au rămas cu note neschimbate mai puțin de 2.000. Mai exact, este vorba de circa 1.800 de contestații. Peste 12.000 au fost evaluate în plus, în interesul elevului, în favoarea elevului. E vorba de 12.522 de note care s-au schimbat în plus și, din păcate, au fost și aproape 6.000 de note care s-au schimbat în minus. Vorbesc de note în total la Limba română, Limba maternă și Matematică.„, a declarat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a dat exemple de diferențe mari între note obținute la examen și notele de după soluționarea contestațiilor.

,,Au fost 7 note la Limba română, 4 note la Matematică și o notă la Limba maternă unde diferențele au fost extrem – extrem de mari între prima evaluare și cea de-a doua evaluare, chiar de 3,5 puncte. (…) După ce se va încheia acest proces, o să analizăm, iar acei profesori care au greșit îmi place să cred că nu vor mai putea evalua niciodată, care au făcut astfel de erori de 3 – 3,5 puncte. (…) Subiectivismul trebuie înlăturat.„, a concluzionat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenție la postul Digi 24.

Ministrul a mai precizat că de anul viitor, pentru evaluările de la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a și Evaluarea Națională, lucrările vor fi corectate integral în format digital.

Sursa foto: captură Digi 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.