Învățământ Știri generale

Klaus Iohannis, consultări cu prim-ministrul Florin Cîțu și liderii coaliției de guvernare, pentru implementarea proiectului prezidențial ,,România educată”

Președintele României, Klaus Iohannis, începe consultările politice privind proiectul ,,România educată”. Luni, 5 iulie 2021, de la ora 17:00, șeful statului se va întâlni cu liderii coaliției de guvernare PNL – USR PLUS – UDMR. Vor urma discuții la care vor participa conducerile celor două camere ale Parlamentului și reprezentanți ai comisiilor pentru învățământ, parteneri de dialog social și reprezentanți ai unor organizații non-guvernamentale, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Redăm mai jos comunicatul integral al Administrației Prezidențiale:

Președintele României, Klaus Iohannis, va avea, în perioada 5-7 iulie 2021, o serie de consultări cu mediul politic și cu partenerii sociali pe tema Proiectului „România Educată”, în contextul finalizării dezbaterii publice.

Calendarul consultărilor este următorul:
– Luni, 5 iulie 2021, de la ora 17:00, la Palatul Cotroceni, întrevedere cu liderii coaliției de guvernare;
– Marți, 6 iulie 2021, de la ora 16:00, la Palatul Cotroceni, întrevedere cu conducerea Parlamentului și cu membri ai Comisiilor de Învățământ din cele două camere;
– Miercuri, 7 iulie 2021, de la ora 16:00, la Palatul Cotroceni, întrevedere cu partenerii de dialog social din zona educației și cu reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale implicate în Proiectul „România Educată”.

În cadrul discuțiilor, vor fi prezentate principalele zone de reformă și linii de acțiune ale Proiectului „România Educată”, în vederea realizării unui consens social și politic, care să garanteze implementarea sa și asumarea transpartinică.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat recent că până în toamnă va prezenta o nouă lege a educației, care va fi realizată în jurul proiectului prezidențial ,,România educată”. Proiectul ar urma să fie promovat chiar în acest an. De asemenea, proiectul are un capitol important în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.