Știri generale Universitate

USAMV București | Rectorul Răzvan Teodorescu: Este concurență mare la Medicină Veterinară. Avem cred că cel mai bine dotat Spital Universitar Veterinar de Urgență și ambulanță pentru animale

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) București are unul dintre cele mai bine dotate spitale universitare veterinare de urgență. Unitatea medicală dispune și de ambulanță pentru animale, după cum a precizat rectorul USAMV București, Răzvan Teodorescu, într-un interviu la DC News. Rectorul a vorbit și despre concurența mare pentru admiterea la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul USAMV.

,,Este un pic mai complicat să ai grijă de un animăluț față de un copil, pentru că un copil mai spune dacă-l doare ceva din când în când, la animăluț poți doar să vezi că e mai trist sau nu mănâncă, alt indicator nu există.

Pentru lucrul acesta, într-adevăr, la Medicină Veterinară există o concurență foarte mare și am și dezvoltat baza de practică, pentru că nu numai la Medicină Veterinară, dar și pentru celelalte facultăți – în cazul nostru nu putem vorbi despre o specializare, despre un inginer format fără o bază de practică- și atunci am dezvoltat un spital pe care l-au inaugurat acum doi ani și vreau să vă spun că este unul dintre Spitalele Universitare de Urgență veterinare, cred că cel mai bine dotat. Se află chiar în cadrul campusului de la Medicină Veterinară din Splaiul Independenței 105, iar acolo este deschis pentru oricine are nevoie, este 24/24.

Avem inclusiv ambulanță pentru animale, pentru cazurile grave, se deplasează un echipaj pentru a prelua animăluțul și a-l aduce în sala de operații. Iar permanența se face inclusiv cu studenții facutății, care nu fac altceva decât să deprindă abilitățile și cunoștințele necesare, făcând aceste lucruri.”, a declarat rectorul USAMV București, Răzvan Teodorescu, pentru DC News.

Sursa foto: captură DC News


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.