Știri generale Universitate

USAMV București scoate la concurs 5.000 de locuri, dintre care peste 2.300 sunt la buget. Universitatea asigură 4.000 de locuri în cămine, locuri pentru practică și zone de relaxare.

Tinerii care aleg Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din București au o mulțime de avantaje, de la numărul ridicat de locuri la fiecare dintre facultăți, inclusiv locuri la buget, până la cazare și mediul în care își vor desfășura studiile și pregătirea. Rectorul USAMV București, Răzvan Teodorescu, a declarat într-un interviu la DC News, că interesul tinerilor pentru Universitatea de Agronomie este constant, ceea ce este îmbucurător.

Rectorul Răzvan Teodorescu a precizat că universitatea pune la dispoziția celor care vor să urmeze cursurile USAMV București 5.000 de locuri, dintre care peste 2.300 sunt la buget. Tinerii absolvenți de liceu pot opta între cele șapte facultăți din cadrul USAMV București:
– Facultatea de Agricultură;
– Facultatea de Horticultură;
– Facultatea pentru Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere;
– Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului;
– Facultatea de Biotehnologie;
– Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală;
– Facultatea de Medicină Veterinară.

Înscrierile se pot face online. Pentru admitere, nu va fi examen, ci va conta media notelor obținute la examenul de Bacalaureat, potrivit rectorului USAMV București. Cursurile la Faculatea de Medicină Veterinară durează șase ani, în timp ce la celelalte facultăți, patru ani la licență și alți doi, la master.

Rectorul a mai explicat că studenții la Medicină Veterinară vor face practică asigurând permanența la Spitalul Veterinar de Urgență, care a fost inaugurat în urmă cu doi ani, așa cum se întâmplă și în cazul studenților la medicina umană.

De asemenea, studenții au la dispoziție 4.000 de locuri în cămine, unde chiria lunară este de 250 de lei. Universitatea le asigură, pe lângă sălile de curs cu dotările aferente, locuri în care să-și desfășoare practica, precum și zone de relaxare. În prezent, campusul din Agronomie poate rivaliza cu unele dintre cele mai cunoscute școli din Europa.

Sursa foto: captură DC News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.