Evaluare Națională Știri generale

BACĂU | Cei doi candidaţi înscriși în etapa specială a Evaluării Naţionale 2021 au trecut cu brio examenul

Etapa specială a Evaluării Naționale 2021 a fost cu succes pentru singurii doi candidați înscriși. Ei au absolvit examenul de finalizare a gimnaziului. Cei doi nu au putut susține probele odată cu majoritatea absolvenților din cauza unor situații justificate prin certificate medicale.

Unul dintre elevi este din Parincea și a susținut examenul la Liceul Tehnologic „G.J. Cancicov” Parincea, iar al doilea este din Onești și s-a înscris pentru susținerea examenului la Școala Gimnazială „Emil Racoviță” Onești. Ambii candidaţi sunt din promoţia curentă.

Pe 9 iulie 2021, conform calendarului de organizare şi desfăşurare a Evaluării Naționale 2021, etapa specială, s-au afişat primele rezultate (înainte de contestaţii), iar candidaţi înscrişi din judeţul Bacău au medii mai mari de 5 (cinci). Unul dintre ei a suţinut doar proba la Limba şi literatura română, iar celălalt, ambele probe.

Urmare a acestor rezultate, în județul Bacău, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 este de 74,83 % (3.057 de candidați), în creștere cu 0,01% față de rezultatele finale ale primei sesiuni a examenului de Evaluare Naţională 2021, când proporția a fost de 74,82% (3.055 de candidați). Rata finală de participare la Evaluarea Națională 2021 în judeţul Bacău este de 91,86%: 4.085 de candidați prezenți (dintr-un total de 4.447 de absolvenți înscriși).

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională, cu o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu, cu diferența de 20%.

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere pentru admiterea în învățământul liceal de stat de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16 – 22 iulie 2021 și va fi urmată de repartizarea computerizată, pe 24 iulie 2021, în prima etapă.

Related Posts

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *