Evaluare Națională Știri generale

BACĂU | Cei doi candidaţi înscriși în etapa specială a Evaluării Naţionale 2021 au trecut cu brio examenul

Etapa specială a Evaluării Naționale 2021 a fost cu succes pentru singurii doi candidați înscriși. Ei au absolvit examenul de finalizare a gimnaziului. Cei doi nu au putut susține probele odată cu majoritatea absolvenților din cauza unor situații justificate prin certificate medicale.

Unul dintre elevi este din Parincea și a susținut examenul la Liceul Tehnologic „G.J. Cancicov” Parincea, iar al doilea este din Onești și s-a înscris pentru susținerea examenului la Școala Gimnazială „Emil Racoviță” Onești. Ambii candidaţi sunt din promoţia curentă.

Pe 9 iulie 2021, conform calendarului de organizare şi desfăşurare a Evaluării Naționale 2021, etapa specială, s-au afişat primele rezultate (înainte de contestaţii), iar candidaţi înscrişi din judeţul Bacău au medii mai mari de 5 (cinci). Unul dintre ei a suţinut doar proba la Limba şi literatura română, iar celălalt, ambele probe.

Urmare a acestor rezultate, în județul Bacău, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 este de 74,83 % (3.057 de candidați), în creștere cu 0,01% față de rezultatele finale ale primei sesiuni a examenului de Evaluare Naţională 2021, când proporția a fost de 74,82% (3.055 de candidați). Rata finală de participare la Evaluarea Națională 2021 în judeţul Bacău este de 91,86%: 4.085 de candidați prezenți (dintr-un total de 4.447 de absolvenți înscriși).

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională, cu o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu, cu diferența de 20%.

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere pentru admiterea în învățământul liceal de stat de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16 – 22 iulie 2021 și va fi urmată de repartizarea computerizată, pe 24 iulie 2021, în prima etapă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.