Bacalaureat Știri generale

Ministrul Educației: Rata de promovare la Bacalaureat, 69,8%. Peste 50.000 de note au fost modificate ca urmare a contestațiilor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat vineri că rata de promovare la examenul de Bacalaureat a fost de 69,8%. Procentul este cel mai ridicat din ultimii ani. În total, 88.587 de elevi au promovat examenul de finalizare a liceului.

,,În urma analizei contestaţiilor, rata de promovare anul acesta la examenul de Bacalaureat este de aproape 70%. Mai exact, este de 69,8%. Statistic vorbind este cea mai mare rată de promovare din ultimii zece ani, de la intrarea în vigoare a Legii 1, cu excepţia anului 2017.”, a declarat Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, 95% dintre notele contestate după încheierea examenelor au fost modificate, după recorectare.

,,Este vorba de 52.874 note care au fost modificate în urma contestaţiilor. Drept urmare, un număr de 2.467 de elevi au promovat Bacalaureatul în raport cu situaţia înainte de contestaţii. Avem un număr total de candidaţi promovaţi de 88.587. În valoare absolută promoţia curentă şi promoţii anterioare.”, a explicat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că în 16 cazuri notele au fost modificate chiar și cu 3 – 4 puncte. Ministrul Educației a mai precizat că aceste cadre didactice, care au acordat notele inițiale și modificate atât de mult la soluționarea contestațiilor, ar trebui să nu mai poată corecta niciodată lucrări de examen.

Sursa foto: Guvernul României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.