Eveniment Știri generale

TEHNOLOGIE | Antreprenorul Richard Branson, misiune reușită pe orbita terestră (VIDEO)

Misiunea Unity 22 a companiei Virgin Galactic, deținută de antreprenorul britanic Richard Branson, către orbita terestră s-a încheiat cu succes. Zborul a durat aproximativ o oră, iar echipajul a fost însoțit de Branson.

Este o zi frumoasă pentru a merge în spaţiu.”, a transmis compania Virgin Galactic, pe Twitter. Antreprenorul Richard Branson şi restul echipajului au ajuns la Spaceport America, New Mexico, cu o oră înainte de momentul la care era programată lansarea.

Avem o zi importantă în faţa noastră. E minunat să începi dimineaţa cu un prieten. Ne simţim bine, încântaţi, pregătiţi.”, a postat și britanicul, mesaj la care a atașat o poză în care apare alături de Elon Musk, un alt împătimit al tehnologiei și spațiului. 

Din cauza condițiilor meteo, pregătirile pentru lansare au fost amânate mai mult de o oră și jumătate. Richard Branson şi echipajul Unity 22 au pornit duminică în vehiculul VSS Unity SpaceShipTwo al Virgin Galactic, transportat de portavionul VMS Eve. De la o altitudine de 13.000 de metri, VSS Unity şi-a continuat zborul pe cont propriu în spaţiul suborbital. Eve şi Unity au revenit împreună pentru aterizarea la Spaceport America.

Richard Branson a călătorit până la o altitudine de aproximativ 85 de kilometri. Pentru misiunea Unity 22, starea de imponderabilitate, atunci când nava a ajuns în partea cea mai ridicată a traiectoriei suborbitale, a durat aproximativ patru minute.

Alături de Branson s-au aflat trei specialişti ai Virgin Galactic: instructorul-şef astronaut Beth Moses, inginerul Colin Bennett şi vicepreşedintele Sirisha Bandla. Piloţii Virgin Galactic Dave Mackay şi Michael Masucci au condus aeronava VSS Unity, iar C.J. Sturckow şi Kelly Latimer au pilotat VMS Eve.

Sursa video: YouTube.com / Virgin Galactic

Antreprenorul, care va împlini pe 18 iulie vârsta de 71 de ani, a spus că vrea să evalueze experienţa înainte de a permite acest lucru, anul viitor, pentru clienţii plătitori. Richard Branson şi-a anunţat intenţia de a construi un avion spaţial în 2004, cu obiectivul ca acesta să furnizeze servicii comerciale începând cu 2007. Însă dificultăţile tehnice, inclusiv un accident în timpul zborului de dezvoltare din 2014, au făcut ca acest proiect să fie unul dintre cele mai provocatoare din cariera lui.

Mai mult de 700 de oameni au rezervat deja un loc pentru o călătorie similară cu Virgin Galactic. Iniţial, un bilet a costat 250.000 de dolari, dar este de aşteptat ca preţul să crească odată ce compania va accepta din nou rezervări.

Sursa foto: YouTube.com / Virgin Galactic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.