Știri generale Universitate

Opt centre de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara, deschise în toate județele din regiune

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) organizează centre de admitere în cele opt județe din întreaga regiune, pentru a veni în sprijinul tinerilor care vor să urmeze studiile la unitatea de învățământ superior. Înscrierea se va face online, dar candidații vor trebui să prezinte în original sau copie legalizată documentele pe care le-au încărcat pe platformă.

Centrele județene de admitere vor fi deschise în perioadele 14 – 17 iulie, 22 – 23 iulie și 26 – 28 iulie 2021, în intervalul orar 09:00 – 16:00 în cursul săptămânii și 09:00 – 14:00 în zilele de sâmbătă. Acestea sunt organizate în următoarele unități de învățământ:
– Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba-Iulia – bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 11;
– Colegiul Național „Vasile Goldiș” Arad – Calea Victoriei nr. 1-3;
– Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea – Calea Armatei Române nr. 1A;
– Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița – bd. Alexandru Ioan Cuza nr. 7;
– Colegiul Național „Decebal” Deva – str. 1 Decembrie 1918 nr. 22;
– Colegiul Național „Gheorghe Țițeica” Drobeta-Turnu Severin – str. Crișan nr. 50;
– Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu – str. 1 Decembrie 1918 nr. 25. 

Studenții înmatriculați pe locuri finanțate de la bugetul de stat trebuie să predea în mod obligatoriu și diploma de Bacalaureat sau diploma de finalizare a studiilor universitare de licență în original la punctele de preluare a documentelor organizate de UVT. O vor face până cel târziu la confirmarea locului, potrivit calendarului procesului de admitere al facultății care organizează programul de studii universitare la care au fost admiși, se arată într-un comunicat al Universității de Vest din Timișoara.

Tinerii au posibilitatea, de asemenea, să urmeze întregul proces într-un centru organizat de UVT, atât înscrierea online a dosarului, cât și predarea sau certificarea documentelor. În cadrul centrelor județene de admitere, toate procedurile se realizează în condiții depline de siguranță și igienă, cu respectarea tuturor normelor sanitare.

Punctele de înscriere și de preluare a documentelor de la sediul Universității de Vest din Timișoara, bd. Vasile Pârvan nr. 4, Timișoara, vor fi deschise în perioada 5 – 30 iulie 2021, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 16:00, iar în zilele de sâmbătă, între 08:00 și 14:00. 

,,Am parcurs o perioadă dificilă, cu restricții legate de pandemie, dar acum suntem nerăbdători să fim prezenți în principalele orașe ale regiunii, pentru ca să le punem la dispoziție candidaților toate informațiile de care vor avea nevoie și să le preluăm înscrierile, în centrele noastre de admitere. Universitatea de Vest din Timișoara nu este doar cea mai importantă universitate comprehensivă din vestul țării, ci, mai ales, este principalul centru urban al vestului, care le oferă studenților săi și avantajul de a intra în legătură cu mediul universitar din Europa, prin rețeaua universitară europeană din care UVT face parte. Rețeaua <<UNITA – Universitas Montium>>, din care UVT face parte, cuprinde șase universități din cinci țări de limbă latină, Italia, Franța, Spania, Portugalia și România. Înscrierea la UVT echivalează, din acest punct de vedere, cu câștigarea unor oportunități avansate de a deveni un tânăr român bine integrat în viața studențească europeană de azi. Vă așteptăm în centrele locale de înscriere pentru admiterea 2021.„, a transmis rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, prin intermediul comunicatului de presă al instituției de învățământ superior.

Sursa foto: facebook.com / UVT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.