Învățământ Știri generale

Klaus Iohannis: Educația, singurul tren către un viitor mai bun

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis, în ședința de Guvern pe care a prezidat-o miercuri, că sistemul de educație românesc trebuie să se bazeze pe coerență, responsabilitate, stabilitate și profesionalism. Șeful statului le-a spus membrilor cabinetului că le va fi alături în implementarea programului ,,România Educată”.

,,Românii așteaptă un plan coerent de implementare, cu responsabili și cu termene realiste, care să pună sistemul de educație pe făgașul necesar: unul al coerenței, al responsabilității, al stabilității și al profesionalismului. Singurul tren către un viitor mai bun este educația. Doar astfel putem oferi copiilor și tinerilor din România șansa de a profita pe deplin de oportunitățile pe care le oferă o economie modernă și o societate democratică.

România se confruntă cu un declin demografic accentuat. Nu avem timp să irosim potențialul tinerilor noștri. Nu ne permitem să îi pregătim cu instrumente din trecut pentru nevoile viitorului. Nu avem voie să lăsăm niciun copil în urmă! Trebuie să acționăm acum!„, a transmis Klaus Iohannis, în timpul ședinței de Guvern în care a fost asumat proiectul ,,România Educată”.

Șeful statului a mai precizat că reforma sistemului de educație este obligatorie. Klaus Iohannis a amintit că România are rate mari de abandon școlar și analfabetism funcțional și științific, și a transmis că proiectul prezidențial propune scăderea acestor rate.

,,Avem toate premisele pentru a prioritiza investițiile în educație și pentru a crea cadrul adecvat pentru reformele de care învățământul românesc are atâta nevoie. Proiectul „România Educată” are deja un sprijin financiar important prin intermediul PNRR, Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare de 3,6 miliarde de euro – atât este prevăzut.„, a explicat președintele.

Klaus Iohannis și-a mai exprimat convigerea că Guvernul va reuși să implementeze proiectul ,,România Educată” și a vorbit despre importanța unei ,,participări consistente” la nivel parlamentar, pentru ca legislația să fie adoptată.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Citește și Administrația Prezidențială a publicat raportul proiectului ,,România Educată”. Citește documentul integral pe RO Educația și află care sunt principalele obiective și ținte asumate în cadrul raportului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.