Examene Știri generale

Ministrul Educației, convins că vom avea corectare informatizată la evaluări, de anul viitor

Ministrul Educației a declarat, la postul Digi 24, că de anul viitor va exista corectare informatizată pentru lucrările de la Evaluarea Națională, în timp ce la Bacalaureat vor fi proiecte-pilot în fiecare județ. Sorin Cîmpeanu a precizat că, deși există încă neîncredere, proiectul va fi implementat.

,,Văd că încă există neîncredere în tot sistemul că vom reuși pentru evaluarea la clasa a II-a, a IV-a, a VI-a și Evaluarea națională de la anul să avem corectare informatizată. Eu spun încă o dată că vom reuși și vom avea, pentru a elimina toate aceste situații.”, a declarat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a explicat că există un plan și pentru corectarea de la examenul de Bacalaureat.

,,Pentru Bacalaureat va exista o pilotare. O să avem în fiecare județ un centru sau două de examen unde lucrările vor fi codificate, scanate, vom încerca să corectăm și rezultatele care, repet, sunt într-o altă situație decât cele de la Evaluarea Națională, unde subiectele, începând de anul acesta, au fost concepute în conformitate cu testele Pisa, unde fiecărui item îi este atribuită o competență. Atunci când corectezi pe fiecare item notele, nu numai nota globală, ai o imagine mai clară asupra competențelor. Acest lucru va trebui să se întâmple și la Bacalaureat, odată cu ținta pe care <<România Educată>> și-a propus-o, de Bacalaureat care să evalueze competențele și nu cunoștințele.”, a precizat Cîmpeanu.

Ministrul a vorbit și despre planul prin care se va trasformat examenul de Bacalaureat și de orizontul de timp în care va fi implementat.

,,Pentru un Bacalaureat care să evalueze competențele, ai nevoie de un parcurs liceal care să pregătească acest lucru. Cel mai devreme se va intra pe acest sistem din septembrie 2022, dacă legea va fi adoptată în timp util, și atunci vor urma patru ani de liceu și abia la finalul acestora va fi acest Bacalaureat care să fie bazat pe competențe. Până atunci, va fi în modul cunoscut, însă îmi doresc să reușim o corectare informatizată care să elimine aceste erori.”, a explicat ministrul.

Sursa foto: captură Digi 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.