Știri generale Universitate

Universitatea din București scoate la concurs aproape 8.000 de locuri la buget, la cele 19 facultăți

Au început înscrierile la Universitatea din București. Cele 19 facultăți au scos la concurs 7.865 de locuri la buget, pentru programele de licență și master. Pentru viitorii studenți, universitatea a stabilit un proces online de înscriere și de plată a taxei aferente. În plus, majoritatea facultăților din cadrul Universității din București vor organiza admiterea în sistem online.

,,Pentru programele de licență și master, concursul de admitere la facultățile Universității din București – sesiunea de vară – se desfășoară în perioada 1 – 30 iulie 2021, iar data limită de afișare a rezultatelor este 30 iulie 2021. Precizăm că fiecare facultate are propriul calendar, cuprins în perioadele mai sus menționate, iar datele pot fi consultate de toți cei interesați pe website-urile facultăților.

Peste 200 de locuri, alocate de UB domeniilor prioritare de dezvoltare a României; alte 50 de locuri, la masteratul didactic

Pentru studiile de licență, Universitatea din București oferă celor interesați să studieze la una dintre cele 19 facultăți un număr de 4.515 locuri bugetate, în timp ce, pentru candidații la studii de master, UB pune la dispoziție 3.350 de locuri bugetate.

Dintre acestea, peste 200 de locuri sunt alocate domeniilor prioritare de dezvoltare a României, 19 sunt destinate absolvenților de liceu proveniți din sistemul de protecție socială și 50 sunt dedicate candidaților care își doresc să urmeze studiile în cadrul programelor de master didactic derulate de UniBuc.“, se arată într-un comunicat al Universității din București.

Admiterea la Universitatea din București

– admitere pe baza mediei / a notelor de la bacalaureat, în cazul Facultății de Administrație și Afaceri, al Facultății de Biologie, al Facultății de Chimie, al Facultății de Fizică, al Facultății de Geologie și Geofizică, al Facultății de Litere, al Facultății de Limbi și Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), precum și al Facultății de Psihologie și Științele Educației;
admitere pe baza mediei de la bacalaureat și a unui eseu motivațional, în cazul Facultății de Filosofie, al Facultății de Geografie, al Facultății de Istorie, al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, al Facultății de Științe Politice, precum și al Facultății de Teologie Baptistă;
admitere pe baza unei formule mixte, în cazul Facultății de Administrație și Afaceri (Business Administration), al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, al Facultății de Limbi și Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), al Facultății de Matematică și Informatică, precum și al Facultății de Teologie Romano-Catolică;
admitere pe baza unui interviu motivațional, în cazul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”;
admitere pe bază de examen, în cazul Facultății de Drept.

Potrivit comunicatului de presă, în perioada admiterii, Universitatea din București le asigură candidaților cazare gratuită în căminele instituției, pentru trei nopți, în limitele locurilor disponibile. În plus, viitorii studenți vor avea acces gratuit, alături de alte trei persoane, în Grădina Botanică a Universității din București. Accesul este posibil în perioada 1 – 30 iulie, în intervalul 08:00 – 20:00, în baza legitimației de participant la concursul de admitere.

,,Universitatea din București a realizat o serie de tururi virtuale 3D: Palatul Universității, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” și clădirea Rectoratului UB sunt acum la doar un click distanță și îi așteaptă pe curioși să le descopere. Lor li se adaugă Facultatea de Drept, Facultatea de Filosofie și Facultatea de Sociologie și Asistență Socială. Tururile sunt disponibile aici și conțin scurte descrieri ale facultăților și a Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză.”, se mai arată în comunicatul Universității din București.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *