Învățământ Știri generale

ROMÂNIA EDUCATĂ | Ministrul Educației: Primele rezultate de esență, în 2030

Ministrul Educației susține că implementarea proiectului ,,România Educată” este de durată. Sorin Cîmpeanu a declarat, la postul Antena 3, că abia în 2030 vor putea fi văzute primele rezultate ,,de esență”.

Ministrul a explicat că până la 1 august va fi constituit un grup de lucru interministerial. Următorul pas este realizarea unui plan de acțiune, de implementare, care ar trebui să fie gata până pe 10 septembrie. Va fi pregătit, de asemenea, un pachet legislativ, care să intre în consultări în lunile octombrie și noiembrie. Astfel, mai susține ministrul, în toamna anului viitor, școala ar putea arăta diferit, ca un debut la schimbărilor care se vor produce în următorii ani.

,,Primele rezultate cu adevărat de esență vor putea fi văzute în anul 2030. Până atunci e nevoie să vedem an de an și semestrial rezultate. (n. red. – în acești 9 ani) facem să fie mai bine pentru ei decât este acum și decât ar fi dacă nu am începe să facem aceste schimbări. (…) Facem să fie mai bine, nu facem să nu fie mai rău, facem să fie mai bine, dar rezultate cu adevărat concrete și în masă se pot vedea cel mai devreme în 2030.„, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la postul Antena 3.

Sursa foto: captură Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.