Știri generale Universitate

Peste 3.000 de candidaţi, înscrişi în a doua sesiune de admitere la Universitatea Politehnica din Bucureşti

Peste 3.000 de absolvenţi de liceu concurează pe cele 2.659 de locuri rămase la cele 15 facultăţi din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti, în a doua sesiune de admitere. Concursul este organizat sub formă de examen scris. Potrivit rectorului universităţii, Mihnea Costoiu, rata de angajare după absolvire este de 95%.

A doua sesiune a examenului de admitere la studii universitare de licenţă, la Universitatea Politehnica din Bucureşti, are loc luni 19 iulie, de la ora 10:00. Peste 3.000 de candidaţi vor concura pe cele 2.659 de locuri rămase după prima sesiune, dintr-un total de 5.850 de locuri, dintre care 4.860 sunt la buget. Evaluarea se va face în proporţie de 80% în baza probelor scrise şi de 20%, în baza rezultatelor de la Bacalaureat.

,,Ca în fiecare an, va fi una dintre cele mai competitive admiteri, pentru că este cea mai mare universitate cu profil tehnic din țară. Inginera este un domeniu extrem de actual și în continuă dezvoltare. Rata noastră de angajare după absolvire este de peste 95%. Iar educația de calitate este doar unul dintre factorii acestui succes. Poate mai mult decât orice, la UPB construim comunități, rețele profesionale și incubatoare antreprenoriale, prin care să putem lansa profesioniști și startup-uri către succes. Îi invităm pe cei mai buni să vină în cel mai mare campus studențesc din România.”, a declarat rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu.

Sursa foto: Universitatea Politehnica din Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.