Grădiniță Știri generale Uncategorized

BACĂU | Grădiniţă de peste două milioane de lei în municipiul Moineşti. Banii au fost alocaţi de Ministerul Educaţiei

Primăria municipiului Moineşti, din judeţul Bacău, a anunţat că au fost finalizate lucrările în noua clădire a Grădiniței cu program normal nr. 9, de pe strada Costache Negri. Din toamnă, odată cu începerea anului şcolar 2021 – 2022, aici se vor muta copiii și cadrele didactice de la Grădinița cu program normal „Ghiocel” de pe strada Zorilor.

Investiţia este în deplină concordanță cu standardele europene în domeniu, unitatea de învăţământ preşcolar fiind complet dotată și ultramodernă. Clădirea are trei săli de curs foarte largi, prevăzute cu toalete amenajate special pentru copii, o cancelarie, un cabinet medical cu izolator, un vestiar și un hol mare pentru activități în comun. În exterior este amenajat şi un loc de joacă de aproximativ 110 mp.

Efortul bugetar necesar pentru realizarea proiectului a avut o valoare de două miliarde de lei (256.142,42 lei partea cofinanțată din bugetul local), sumă asigurată de Ministerul Educației printr-un proiect finanțat din cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. „La această sumă a fost adăugată o investiție de 22,4 mii lei pentru dotări IT și material didactic (programul ROMACT al Comisiei Europene) și o a doua investiție de 40,14 mii lei pentru mobilier, sumă asigurată tot de Ministerul Educației.”, a comunicat Primăria Moinești.

Sursă foto: Facebook Primăria Moineşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.